ProgSM2014PatrikHornqvistBjornPers.jpg
Bäst studentlag i Umeå blev 28 Arrays Later. På bilden två av tre lagmedlemmar, Patrik Hörnqvist och Björn Pers, tillsammans med .Anna Ölund, Cinnober, Jenny Österlund, Acino, och Emilott Lantz, Codemill, alla tre representanter från de tre företag som arrangerade middagen efter tävlingen.

SM i programmering avgjort

Ett femtiotal deltagare ställde upp när en av deltävlingarna i programmerings-SM anordnades i Umeå. På spel stod en plats till finalomgångar i Europa och så småningom världsfinal i Marocko

Som InfoTech Umeå kunnat berätta förut är SM i programmering första steget för att nå delfinal i Europa och därefter den hägrande världsfinalen i Marocko, i maj 2015. Den årliga tävlingen ACM International Collegiate Programming Competition (ICPC) lockade deltagare från hela världen och går ut på att vaska fram de absolut vassaste programmerarna bland universitetsstudenter.

När deltävling inför finalerna i Europa anordnades i lördags i Umeå kom laget 28 Arrays Later bäst bland Umeålagen. Det räckte till en nionde plats av samtliga svenska lag när alla deltävlingar från övriga orter räknades in.

Samtidigt som de svenska deltävlingarna anordnades samlades också studenter i de övriga nordiska länderna vilket innebar att tävlingarna även innebar ett nordiskt mästerskap. Umeålaget 28 Arrays Laters resultat räckte här till plats 24 bland studentlagen.

Bäst resultat i tävlingsomgången i Umeå fick dock ett lag som ställde upp utom tävlan, eftersom deltagarna i det inte var universitetsstudenter. Laget kom från företaget Codemill och bestod av Tomas “Tjoppen” Härdin och Johan “Sirf” Westerlund.

– Vi är väldigt nöjda med uppslutningen och tävlandet, men vi hoppas på fler kvinnliga deltagare nästa år, säger Emilott Lantz från Codemill som tillsammans med företagen Acino och Cinnober arrangerade middagen som avslutade SM i Programmering.

Vinnande studentlag i både Sverige och Norden blev Omogen Heap från KTH i Stockholm.


Vinnarna i kategorin “Snabbast lösning” på uppgift K blev laget "Coola killar" med medlemmarna Joel Persson, Wiktor Tengroth och Robin Ödling. Jenny Österlund, Anna Ölund och Emilott Lantz delar ut pris.

 

Text: Mikael Hansson, Foto: Jon Hollström