Smart Video från Umeå utvecklar helt ny teknik för e-handel som förenklar kopplingen mellan videofilm och de varor som visas i filmen. Bilden från ett tidigare tillfällen när Smart Video vann regionfinalen av Di Digital Tour 2017 för sin avancerade teknik.
Smart Video från Umeå utvecklar helt ny teknik för e-handel som förenklar kopplingen mellan videofilm och de varor som visas i filmen. Bilden från ett tidigare tillfällen när Smart Video vann regionfinalen av Di Digital Tour 2017 för sin avancerade teknik.

Smart video ett lyft för e-handel

Umeåföretaget Smart Video inleder nyskapande samarbete kring e-handel med Åhléns och en av Sveriges största modesajter Metro Mode.

Samarbetet innebär att Metro Mode, via Smart Videos interaktiva och konverterande videoformat, kan erbjuda sina kunder ett unikt sätt att exponera sitt varumärke och sina produkter på.

– Vi är väldigt glada över att Metro Mode ger oss detta förtroende. Att få jobba med en av Sveriges största mode- och livsstilssajter är ett kvitto på att vår tjänst ligger rätt i tiden. Genom att kombinera Metro Modes varumärke, deras influencers räckvidd, och Smart Videos teknik kan vi erbjuda ett effektivt nytt annonsformat, säger Johannes Eriksson, säljchef på Smart Video, ett startup-företag från Umeå som fått affärsstöd av Uminova Innovation.


Under filmen syns de varor som visas i filmen vilket gör det enklare för kunden att direkta få mer information om varorna. Bilden från en kampanj med Åhléns.

– Det jag gillar skapt med Smartvideo är att de är steget före andra annonslösningar på marknaden då de inte kompromissar användarens upplevelse med kundens intresse att tjäna pengar. De förstår att genom att ge användaren en optimal upplevelse ger det en ökad konvertering och därmed en bättre affär för kunden, säger Anna Hejdeman, Teknisk Produktägare på Metro Mode

Samarbete med Åhléns

Det nya annonsformatet lanserades tillsammans med Åhléns, där man har skapat en serie interaktiva filmer i vilka utvalda influencers från Metro Mode avslöjar sina skönhetshemligheter via tutorials.

– I och med att vi ser en stor efterfrågan på rörligt format är Smart Video en attraktiv annonslösning att erbjuda våra kunder. Den gör det lätt för våra läsare att hitta produkterna vilket har resulterat i att vi har ökat konverteringen markant, säger Karin Eliasson, säljare på Metro Mode.

– Vi kan vid vårt första gemensamma case konstatera att vi genererar mycket hög konvertering, vilket ger ett starkt mervärde för alla parter. Vi tror väldigt mycket på detta samarbete och ser fram emot att jobba vidare med Metro Mode, avslutar Johannes Eriksson, säljchef på Smart Video.

Om Smart Video
Smart Video är en självoptimerande videotjänst som ökar konvertering på video & videoannonser. Med Smart Video skapar företag enkelt interaktiva videos och videoannonser som genererar ökad trafik, konvertering och försäljning. Företaget med samma namn har fått affärsstöd av Uminova Innovation.

Om Metro Mode
MetroMode.se är en mode- och livsstilssajt med både lokala, nationella och globala modenyheter. Sajten är sammankopplad med Sveriges största dagstidning Metro, samt gratismagasinet Metro Mode som lanserades i februari 2013 med utgivning fyra gånger per år.