Rivia Sports och Shimmercat
Från vänster: Ludvig Bohlin, ShimmerCat, Rivia Oliviera, Rivia Sports, Henrik Frienholt ShimmerCat, Alcides Viamontes Esquivel ShimmerCat.

Snabba webbsidor ska ge fler kunder

Genombrott för landets webbutiker och e-handel. Ny teknik ger snabbare hemsidor och fler kunder som stannar kvar. Startup-företagen Rivia Sports och Shimmercat står bakom satsningen.

Rivia Sports och ShimmerCat, två av Umeås prisade startup-bolag, meddelade i slutet av förra året att de siktar på att skapa Sveriges snabbaste e-handel. Nu är arbetet klart och mätningarna visar att Rivia Sports nya snabba hemsida är snabbare än många av de ledande aktörerna på den svenska marknaden.

– Resultatet är fantastiskt. Sidan laddar nu över 50 procent snabbare på alla enheter och vi har haft besökare som hört av sig och frågat vad vi gjort, säger Rivia Oliveira, grundare av Rivia Sports.

Webbsidor laddar snabbare
Shimmercat är en mjukvara som använder den nya push-tekniken i HTTP/2 för att ladda webbsidor snabbare, och nu har företaget utvecklat en ny produkt vid namn ShimmerCat for Business riktad mot e-handlare. Tillsammans med e-handeln Rivia Sports inleddes ifjol ett samarbete för att utveckla produkten och optimera webbsidan för att snabba på laddningstiderna.

– För att växa måste vi kunna erbjuda en snabb e-handel till kunder som både surfar med mobil, och kunder som finns utomlands. Vi vet hur frustrerande långsamma webbsidor är, och att med hjälp av ShimmerCat kunna ta nya marknader och erbjuda alla besökare en snabb e-handel känns fantastiskt, berättar Rivia.

Träningskläder
Rivia Sports är en e-handel som säljer kläder för träning, fritid och livsstil, och efterfrågan på kläderna bara växer. För en tid sedan togs klädmärket in hos Stadium Pulse och deras satsning på de hetaste trenderna inom träning och sportswear. Snart lanserar Rivia Sports en ny kollektion och med hjälp av ShimmerCats teknik har de nu en e-handel med hög internationell klass vilket möjliggör en global satsning.

– Vi vill arbeta med lovande e-handlare som har tillväxtpotential och satsar internationellt, och därför är Rivia Sports intressanta. Tillsammans kan vi boosta varandra, säger ShimmerCats grundare Alcides Viamontes Esquivel.

Mer info om tekniken bakom finns på Shimmercat for Business, och hemsidan går att testa på Rivia Sports.