Sogeti en omtyckt arbetsgivare

It-konsultföretag Sogeti återfinns på andra plats i undersökningen ”Sveriges bästa arbetsgivare”. Kul för Umeåkontoret, menar platschefen Anders Wink.

Sogeti, med verksamhet på 21 orter runt om i landet, utmärker sig i Universums undersökning ”Sveriges Bästa arbetsgivare” som nummer ett inom IT-branschen och nummer två i jämförelse med samtliga undersökta arbetsgivare i undersökningen som sträcker sig över alla branscher och innefattar stora delar av Sveriges starkaste varumärken.

– Det är lite extra kul också att Sogeti med våra 120 anställda i Umeå har en framgångsrik, expansiv och viktig del av sin verksamhet här. Mellan 12 till 14 procent av vår totala verksamhet i Sverige finns ju här i Umeå, servandes lokala kunder i Umeåområdet, berättar Anders Wink, platschef för Sogeti i Umeå.

– Universums undersökning bekräftar resultatet i vår egen årliga medarbetarenkät där vi i år nådde all time high. 89 procent av våra anställda kan exempelvis utan tvekan tänka sig att rekommendera Sogeti som arbetsgivare. Ett annat toppresultat berör våra anställdas engagemang där man känner att man personligen tar ansvar i sin relation med kunder och för det arbete man utför, säger Sogetis personalchef Gabriella Ekström.

Det här är en av flera arbetsgivarrelaterade utmärkelser som Sogeti mottagit de senaste åren. Senast 2009 blev man förstavalet bland arbetsgivare för kvinnor i IT-branschen samt ”Årets raket” på lista över de mest populära arbetsgivarna bland Young Professionals.

Text och foto: Mikael Hansson