Sogeti Sveriges bästa arbetsgivare 2012
Firar Sogetis framgångar med tårta gör gärna it-konsulterna Tobias Ohlsson, Johanna Ivarsson och Inga Bragde Forsgren.

Sogeti firar med tårta

It-konsulten Sogeti firar med tårta. För tredje året i rad ligger man topp tre på listan Sveriges Bästa Arbetsgivare och är därmed det högst rankade it-företaget i Sverige.

– Vi är otroligt stolta över att återigen vara det it-företag som hamnar högst upp på listan och att för tredje året i rad finnas med på topp tre. Rankinglistan Sveriges Bästa Arbetsgivare är extra viktig för oss då den är branschöverskridande och bygger på vad de som arbetar på Sogeti faktiskt tycker om oss som arbetsgivare, menar Sogetis HR-chef Gabriella Ekström.

Listan över
Sveriges Bästa Arbetsgivare
tas årligen fram av employer branding-företaget Universum. Årets undersökning besvarades av 15 000 yrkesverksamma personer och baseras på tre faktorer – intern identitet, nöjdhet och lojalitet.

En viktig faktor är möjligheten till utmanande arbetsuppgifter samt möjlighet att utvecklas och vidareutbildas. Här får Sogeti enligt undersökningen höga betyg.

– Vi har rekryterat närmare 250 personer i år. Resultatet av rankingen visar att vi också lyckas att få våra nya medarbetare att känna tillhörighet och trivas. Det känns bra då vi planerar att fortsätta rekrytera kraftfullt även under nästa år, då rekryteringsmålet är högre än någonsin tidigare, fortsätter Gabriella Ekström.

Sogeti är idag ett av Sveriges största IT-konsultföretag med 1150 medarbetare på 21 orter runt om i landet med totalt 20 000 kolleger i 15 länder. I Umeå har företaget omkring 130 anställda.

Sveriges Bästa Arbetsgivare 2012 enligt Universums lista
Svensk Fastighetsförmedling
Hennes & Mauritz
Sogeti
Handelsbanken
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling
Centigo
Pöyry
Condesign
KPMG
Unilever
Sweco
Ernst & Young
SCA
Vectura
Sigma Kudos

Om undersökningen Sveriges Bästa Arbetsgivare
Resultatet baseras på tre faktorer. Intern identitet; hur bra medarbetarna anser att sin arbetsgivare levererar vad gäller arbetsgivarens rykte & image, jobbegenskaper, människor & kultur samt ersättning & möjlighet att avancera.  Nöjdhet; hur nöjda medarbetarna är utifrån ett helhetsperspektiv. Lojalitet; hur benägna medarbetarna är att stanna kvar hos sin nuvarande arbetsgivare.

2012 års undersökning besvarades av totalt 15 000 yrkesverksamma personer och genomfördes mellan juni och september av Universum i samarbete med de olika arbetsgivarna samt olika partners.