Niklas Rönnlund, Simon Nilsson och Fredrik Odeblad.
Niklas Rönnlund och Fredrik Odeblad följer intresserat Simon Nilsson när han testar det nya VR-spelet. Alla tre har de varit med och utvecklat spelet som kommer att presenteras på mässan Uniaden i Umeå den 31 januari.

Sogeti lanserar VR-spel för studenter

Sogeti i Umeå lanserar ett nytt spel i VR, virtual reality, som kommer att presenteras på arbetsmarknadsmässan Uniaden där närmare 6000 studenter deltar.

Tekniken bakom spelupplevelsen är Unity och Oculus Rift, och idén är enkel. Spelaren i VR-masken går in i rollen som datavirus, och utmanarna i den verkliga världen är cyberhjältar med målsättning att stoppa viruset.

– Vi ville bygga ett spel som går snabbt att spela och är lätt att förstå, eftersom det är mycket liv och rörelse på Uniaden, samtidigt som vi ville att spelet skulle visa studenterna en del av det som är Sogeti, innovation och teknik såklart, men att vi har också väldigt roligt tillsammans på Umeåkontoret, berättar Jenny Odeblom som är projektledare för satsningen.

Satsning på framtida trender

Sogeti växer både lokalt och globalt, och har stora rekryteringsambitioner. Sogetis satsningar inom forskning på framtida trender och effekterna av ny teknik för organisationer världen över speglar av sig i Uniaden-spelet.

– Cyber Security är ett av Sogetis satsningsområden, tillsammans med bland andra Digital, Business Intelligence & Analytics och Test. Allt fler kunder har dessutom fått upp ögonen för virtual reality och augmented reality, så det kändes klockrent att göra just den här spelkombinationen inför Uniaden, förklarar Charlotta Erlandsdotter Berglund, teamchef på Sogeti, som också avslöjar att spelet kan vara ett direktspår till ett möte med en rekryterare.

– Förutom att studenterna så klart kan sikta på dagens high score, så vill vi också utmana alla att hitta buggar i spelet. Då kan vi också berätta mer om vad en karriär som testare på Sogeti innebär, säger Charlotta.