Johannes Hörnberg, ortschef på Sogeti i Umeå.
Johannes Hörnberg, ortschef på Sogeti i Umeå.

Sogeti och Nexus i samarbete kring BankID

IT-företaget Sogeti samarbetar med säkerhetsföretaget Nexus för säker inloggning med BankID.

För att erbjuda en smidigare, säkrare och mer kostnadseffektiv lösning för inloggning med BankID kommer Sogeti att samarbeta med identitets- och säkerhetsföretaget Nexus Group.

– Vi bygger ofta nya webbplatser åt våra kunder, och Nexus nya molntjänst fyller ett stort hål på marknaden, säger Johannes Hörnberg, ortschef på Sogeti i Umeå.

Allt fler av Sogetis kunder efterfrågar autentisering med BankID i sina användarportaler, och Sogeti har därför inlett ett samarbete med Nexus kring deras molntjänst Nexus GO Autentisering.

– Det är en säker lösning som håller måttet, samtidigt som den inte spräcker kundernas budget. Den går också att driftsätta snabbt. Vi rekommenderar nu Nexus GO Autentisering med svenskt BankID till kunder som har behov av en säker och kostnadseffektiv inloggningslösning, säger Johannes Hörnberg.

Per-Erik Nilsson, ansvarig för samarbetet på Nexus, tycker att det är glädjande att ytterligare ett välrenommerat IT-konsultbolag väljer att samarbeta med Nexus.

– Vi är stolta över att få så mycket fin återkoppling på vår nya portal Nexus GO, där vi gör vår teknik tillgänglig som molntjänster. Vi har lagt ner mycket tid och kraft på att försöka göra våra avancerade säkerhetslösningar enkla att använda, och uppenbarligen har vi lyckats, säger Per-Erik Nilsson.

Om Sogeti
Sogeti levererar högkvalitativa konsulttjänster inom IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings- och integrationsprojekt, test- och kvalitetssäkring, Cyber Security, Cloud, systemförvaltning, samt Rightshore-tjänster. Sogeti har cirka 25 000 medarbetare i 15 länder. Av dessa arbetar cirka 1 150 konsulter vid företagets 21 svenska kontor.

Om Nexus Group
Svenskägda Nexus Group utvecklar identitets- och säkerhetslösningar. Nexus teknik hjälper organisationer att digitalisera sina verksamheter genom att skydda e-handel eller nätbank, hantera fysisk och digital åtkomst, säkra kommunikation mellan saker, skydda e-tjänster i offentlig sektor, ta fram inloggnings- och passerkort, samt säkra inpassering. Företaget har 300 anställda på 15 kontor i Europa, Indien och USA, samt ett globalt partnernätverk.