Sogeti
Jonas Osterman, Stefan Eriksson och Inga Bragde Forsgren på Sogeti Business Intelligence Center i Umeå.

Sogeti ökar i Umeå

Sogeti storsatsar med att nyanställa 250 medarbetare under 2010 över hela landet. Ett tiotal av dessa kommer att rekryteras i Umeå.

– På fem år har vi gått från omkring 60 personer till 115 personer. Det har varit en otrolig kraftig tillväxt och det ser ut att bli så nu också under 2010, säger Anders Wink, kontorsansvarig för Sogeti i Umeå.

Swedbank, Skatteverket, Landstinget är några av de största kunderna för Sogeti i Umeå. Men man har också många kunder inom tillverkningsindustrin även om den sektorn under senaste året känt av en dipp. Men trots det menar Anders Wink att man både får fler kunder och att de kunder man redan har behöver hjälp inom fler områden.

Anders Wink– Utan vårt arbete skulle flera av våra kunder ha svårt att hålla i gång verksamheten. IT blir mer och mer centralt och viktigt i verksamheten och idag finns det nästan ingen manuell back up av system, säger Anders Wink.

De personer man nu söker ska ha kompetens inom systemutveckling. Särskilt stor efterfrågan har man av erfarna utvecklare inom webbområdet och inom Business Intelligence. Att rekrytera tiotalet nya medarbetare ska inte vara svårt, tror Anders.

– Här i Umeå finns det gott om kompetenta människor och bra utbildningar. Umeå är också attraktiv som stad och många som flyttat vill gärna tillbaka hit.

Foto ovan: Anders Wink, kontorsansvarig, Sogeti i Umeå.

 

Text och foto: Mikael Hansson