Geek Umeå
Emma Ewadotter, Unn Swanström och Ingela Hjulfors Berg, all med i styrelsen för Geek Girl Umeå, ser gärna att många kommer till Kafé Station 14 december för träff om sökordsoptimering.

Sogeti på sommarparty

Traditionsenligt bjöd Sogeti i torsdags in sina kunder, partners och medarbetare till sommarparty vid Umeå älv. Stämningen var god trots det något kylslagna vädret.

Vid ett av borden hittar Infotech Umeå de tre konsulterna Anders Wikström, Mattias Fält och Stefan Sehlstedt, alla från Sogeti. Det har varit ett bra år, konstaterar de gemensamt.

– Jag har jobbat med en ny kund, Akademibokhandeln, och det har varit mycket intressant att få komma nära deras verksamhet. Vi har förbättrat deras inventeringsrutiner med ett nytt system för allt från inscanning av böcker till lagerhantering, säger Anders Wikström.

Han är en av Sogetis veteraner som varit med ända sedan 1984, berättar han också med ett leende inför de något yngre kollegorna Mattias Fält och Stefan Sehlstedt, som även de haft ett gott år. Mattias har bytt inriktning och tagit sig an nya utmaningar inom SharePoint-världen medan Stefan suttit ute hos en kund som bytt sin plattform för affärssystem.

Men nu väntar semester för de alla tre liksom för många av de övriga gästerna på sommarpartyt vid älven.

Sogeti sommarparty

Kei Hoshi, interaktionsdesigner och forskare vid institutionen för Informatik, Umeå universitet, samtalar med Christina Igasto, Sogeti. Kei Hoshi blev i våras färdig med sin avhandling och efter fem år i Umeå börjar han nu en tjänst i Zürich.

Sogeti sommarparty

Lika traditionsenligt som sommarpartyt var de stora stekborden med hamburgare.  

Text och foto: Mikael Hansson