Johan Bryngelsson, chef för Sogeti i Umeå och Örnsköldsvik.
Johan Bryngelsson, chef för Sogeti i Umeå och Örnsköldsvik.

Sogeti ska växa med 20 i Umeå

Sogeti fortsätter att växa. Siktar på 330 nya medarbetare över hela Sverige, varav ett 20-tal i Umeå.

Under 2018 ska Sogeti rekrytera fler än någonsin tidigare, då 330 nya medarbetare, varav en stor andel kvinnor, ska anställas. Kontoret i Umeå är en del i Sogetis omfattande rekryteringssatsning.

Under 2017 anställdes 282 nya medarbetare och efterfrågan på Sogetis tjänster och expertis växte ytterligare. I år ska Sogeti anställa 330 nya medarbetare – den högsta rekryteringsambitionen hittills i företagets historia.

– För att tillgodose våra kunders behov behöver vi växa, och det över hela landet. Vi är sedan många år ett lönsamt och tryggt företag som samtidigt kan erbjuda spännande uppdrag och en karriär i framkant på tekniken och möjligheten att jobba med många av branschens vassaste experter. Vi tror och hoppas därför på ett fortsatt starkt inflöde till oss med många nya ansökningar, säger vd Sergio de Brito.

Omfattande behov i Umeå

Högst upp på önskelistan i Umeå just nu finns speciellt seniora utvecklare inom Java och .Net samt experter inom Business Intelligence.

– Vi rekryterar över hela landet och har hittills i år anställt 182 nya medarbetare. Här i Umeå behöver vi minst ett 20-tal nya medarbetare i år. Jag ser fram emot att välkomna många nya sogetiare och hjälpa dem att bygga vidare på sin karriär hos oss, kommenterar ortschef Johan Bryngelsson.

Vill ha ännu fler kvinnor

Som ett företag i en traditionellt mansdominerad bransch har Sogeti sedan många år arbetat hårt för att få fler kvinnor, som tar plats i alla roller och positioner i IT-branschen. Sedan 2010 driver företaget exempelvis #addher, Sveriges största externa nätverk för kvinnor i IT-branschen, som bland annat finns i Umeå. Idag är 29 procent av företagets 1150 medarbetarna kvinnor och på chefsnivå är motsvarande siffra 39 procent.

– Vi i IT-branschen har allihop ett extra stort gender balance-ansvar. De företag som lyckas knäcka jämställdhetsfrågan kommer inte minst att nå en ovärderlig kompetenspool. Enligt mig är det här den mest spännande branschen i världen. Jag drömmer om att ännu fler kvinnor inser att vår bransch är full av spännande karriärer som väntar på dem, avslutar vd Sergio de Brito.