Marika Sjöberg, till vänster, är ny teknsik chef på SESNordic. TIll höger vd Rebecca Hansson.
Marika Sjöberg, till vänster, är ny teknsik chef på SESNordic. TIll höger vd Rebecca Hansson.

Sökmotorföretag i Vilhelmina anställer

Sökmotorföretaget SESNordic i Vilhelmina får nya medarbetare för att möta efterfrågan. Marika Sjöberg som teknisk chef är en av medarbetarna på ny tjänst.

Marika Sjöberg, teknisk chef, Alexander Svanlund, kundansvarig, och Martin Kanon, sökmotorkonsult, är tre nya heta namn på SESNordic i Vilhelmina.

SESNordics tjänster inom sökmotoroptimering är allt mer efterfrågat, något som nu ger utrymme för nya tjänster inom företaget.

– Sökmotormarknadsföring är ett av de mest expansiva områdena inom digital marknadsföring och därför fortsätter vi att satsa på utveckling av Nordens bästa tjänster inom organisk sökmotoroptimering, sponsrade länkar och webbanalys för små och medelstora företag, säger Rebecca Hansson, vd.

Teknisk chef

I satsningen på tillväxt ingår Marika Sjöberg, hon är inte ny inom företaget men kliver i och med hösten in på nya tjänst som teknisk chef. Marika är i grunden högskoleingenjör inom datateknik med ytterligare 2 års studier vidare till civilingenjör vid Luleå Tekniska universitet och har arbetat på SESNordic sedan starten 2012.

– Som ett led i den utvecklings- och tillväxtfas SESNordic idag befinner sig i är det ett naturligt och logiskt steg att tillsätta Marika som teknisk chef. Det innebär ett stort ansvar för bland annat kvalitetssäkring och utveckling av projektledares arbete och för just detta är Marika en oerhörd tillgång, säger Rebecca Hansson.

Marika kommer även i positionen av teknisk chef att ingå i ledningsgruppen som idag består av vd och styrelsemedlemmar.

– Jag tycker det känns väldigt bra att ha fått förtroendet att bli teknisk chef. Då jag varit med från starten och utvecklingen av verksamheten och under bolagets tillväxt, och det har varit väldigt roligt att se och uppleva hur företaget har växt, så känns det engagerande och utvecklande att bidra med min kompetens på detta sätt, säger Marika Sjöberg.

Som ett led i företagets tillväxt anställdes också Alexander Svanlund och Martin Kanon nyligen. Alexander Svanlund har tidigare arbetat på datakonsultföretaget Datakompisen och på Relacom. Martin Kanon kommer närmast från bygg- och anläggningsbranschen.