Uminova Innovation
Jessika Lagrelius och Maria Olofsson från Uminova Innovation vill ge företag möjlighet att anlita studenter som sommarentreprenörer.

Sommarentreprenörer ett lyft för företag

Erbjudandet att låta företag anlita en student som sommarentreprenör för utveckling av projekt man annars inte hinner med har slagit väl ut. Nu vill Uminova Innovation gärna se att fler företag tar chansen att anlita en student som konsult.

Upplägget är enkelt och värdefullt för både näringsliv och studenter. Företaget får genom sin sommarentreprenör tillgång till aktuell akademisk kompetens samtidigt som en drivkraftig student får chans att starta upp ett företag med ett viktigt första uppdrag.

Uminova Innovation
hjälper till med att hitta engagerade och kompetenta studenter som vill prova på eget företagande, och matchar deras kompetens mot näringslivets behov. Att sommarentreprenören får tillgång till en egen affärscoach och praktisk utbildning gör att de får ytterligare stöd som ger en säkrare grund att stå på.

Blev ett startskott

Genom åren har många studenter prövat på att vara sommarentreprenörer. Gabriella Gall är en av tidigare studenter som funnits med på det sättet.

‐ Det allra bästa med jobbet var utan tvekan att det blev startskottet för det som idag har blivit mitt företag, Mouse Communication. Utan Uminova Innovation och alla andra inblandade hade jag förmodligen inte haft företaget idag. Annat som var bra med att jobba som entreprenör var ansvaret som jag fick ta själv, och därmed belöningen som jag också fick ta själv. Att få vara del av en stor process hos ett stort företag ger möjlighet till utveckling, både på det yrkesmässiga planet och det personliga planet, menar Gabriella Gall, som gjorde en marknadsundersökning för Gainomax i Danmark, och la grunderna för marknadsföringen. Allt på uppdrag av Norrmejerier.

Näringslivet uppskattar erbjudandet

Från näringslivet är man också mycket nöjd med  satsningen på sommarentreprenörer. Johan Nylund, chef för riks- och exportmarknaden på Norrmejerier berättar:

‐ Vi fick tillgång till en mycket motiverad, självständig och kompetent student som utförde kartläggning av en framtidsmarknad för ett av våra varumärken. Arbetet har lett till att vi har en bra grund att arbeta vidare på denna marknad.

Företag och studenter som vill vara med i satsningen på sommarentreprenör kan kontakta
Maria Olofsson, Uminova Innovation, 070-419 11 88.
Läs mer om satsningen.

Text och foto: Mikael Hansson