Umejug
När Umejug firade 5-årsjubileum i december 2014 fanns Christina Skaskiw, Mikael Edlund, Björn Palmqvist och Markus Örebrand med i firandet tillsammans med övriga deltagare. Foto: Privat.

Späckat vårprogram för utvecklare i UmeJUG

UmeJug, Umeå Java User Group, satsar på ett späckat program inför våren. Världsledande föreläsare, systemutveckling, arkitektur, programmering och tillfälle att vidga sitt nätverk lockar till träffarna som är öppna för alla.

– Om man är intresserad av systemutveckling, arkitektur eller bara tycker att det är kul med teknik och programmering så kommer man att hitta likasinnade i
UmeJUG, menar Mattias Sällström, organisatör av gruppen och till vardags utvecklare på Omegapoint.

– Tanken med gruppen är att vi alla har något att dela med oss av och att det är roligare att lära sig tillsammans med andra, fortsätter Mattias Sällström.

Tillsammans med Jonas Andersson från Metria är han primus motor för UmeJUG som nyligen firade fem år. Gruppen har närmare 150 namn på intresselistan och träffas vanligen andra tisdagen varje månad, klockan 18.00, antingen hos något företag i Umeå eller på universitetet.

Vidga sitt nätverk

– Träffarna är ett ypperligt tillfälle att vidga sitt nätverk. Vi har en ambition att varannan träff ska vara presentation och varannan ska vara mer praktisk, förklarar Mattias Sällström.

Programmet för den här våren är späckad med spännande namn. UmeJUG har redan haft besök av Stephen Chin, Oracle, och i maj kommer javaspecialisten Venkat Subramaniam till Umeå, något som InfoTech Umeå redan har kunnat berätta om.

CQRS och Event Sourcing

Närmast på tur, den 10 mars, är det Dan Eidmark och Marcus Olsson från Citerus, som kommer att prata om CQRS och Event Sourcing och en design som är testbar, förändringstålig och enkel att förstå.
Läs mer om den träffen.

– Trots namnet UmeJUG är det inte bara fokus på java, berättar Mattias Sällström, som efter ett snabbt överslag konstaterar att över hälften av träffarna varit språkoberoende.

För att göra administrationen av gruppen enklare byter UmeJUG nu också till sajten Meetup för att sköta eventen, tidigare har det varit Google Calendar som använts.
Se UmeJUGs Meetup-sida.

Bilder från tidigare träffar

Här nedan en liten kavalkad av bilder från några av UmeJUGs träffar genom tiderna.

 

Umejug
Mattias Karlsson, från King och JFokus-general, och Klara Ward, Oracle, var föreläsare när UmeJUG firade femårs-jubileum i december 2014. På bilden tillsammans med UmeJUGs Mattias Sällström och Jonas Andersson. Foto: Privat.

 

UmeJUG
Googles digitala glasögon testas av utvecklare under en av UmeJUGs träffar. Forskaren Eva Mårell Olsson visar Christina Skaskiw, utvecklare från Acino, hur glasögonen fungerar.

 

UmeJUG
Intresset är stort för att testa Google Glass när Ume Java User Group träffas. På bilden syns Mikael Hertz, Västerbottens läns landsting, forskaren Eva Mårell Olsson, Christina Skaskiw, Acino, samt Monika Willman och Åke Andersson från ITS vid Umeå universitet.

 

UmeJug
När Arun Gupta, javaevangelist från Oracle gästade UmeJUG 2013 fanns bänkade sig för Markus Olsson och Martin Wuotila Isaksson, båda från CodeMill, samt Robert Olsson och Malin Linge, båda från Sogeti.

 

Venkat Subrimaniam
Venkat Subramaniam har varit tidigare i Umeå och kommer igen i maj 2015. Han rankas som en av världens ledande javautvecklare, nyligen hyllad som JavaOne Rock Star och har utbildat tusentals programmerare världen över.

Text och foto: Mikael Hansson