Nordsken

Spelfestivalen Nordsken kommer tillbaka

Skellefteås stora spelfestival Nordsken kommer tillbaka efter fjolårets två succéhelger. Skellefteå kommun bidrar med 300 000 kronor och närmare tusen besökare väntas delta.

Nordsken
är inte bara en dator- och tv-spelsfestival. Deltagarna får även vara med om rollspel, sällskapsspel, figurmålning och serieteckning. Eller varför inte en stund vid enorma LEGO-bordet.

Under Nordsken erbjuds även en sagovärld befolkad av levande rollspelare och andra utklädda figurer, dessutom blir det figurmålning, spelkonst och tecknartävlingar för de med en mer artistisk ådra. Seriehörnan fortsätter som en del av Nordsken med workshops i serieteckning, utställningar och massor av läsning.

I Nintendos monter får besökare också bekanta sig med den nya spelkonsolen Wii U, dessutom kommer ett flertal andra utställare vara på plats, bland annat LEGOcenter och spelbutiken Legend.

Nordsken arrangeras på Scandic Skellefteå under Kristi Himmelsfärdshelgen, 9 – 11 maj, vilket innebär att ett betydligt längre arrangemang än tidigare.

Nordsken är ett ideellt arrangemang som anordnas av de lokala föreningarna Lan i Staan, Gimlis Galningar och Shimbukan Skellefteå Budoklubb.

Nordsken

Förra året var Luleå tekniska universitet på plats och visade ny spännande teknik med multitouch. Till höger Daniel Espling från Umeå som för andra gången vann Nordskens stora vandringspokal i figurspelet Blood Bowl.

Nordsken

Det stora legobordet lockar också under Nordsken.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 28 februari, 2013Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

28 februari, 2013