Martin Wiklund

Sportswik i stort samarbete kring Umeå fotbollsfestival

Sportswik kliver in i stort samarbete med Västerbottens-Kuriren och Folkbladet för att rapportera direkt från Umeå Fotbollfestival. Bakom Sportswik står Martin Wiklund, tidigare ansvarig för InfoTech Umeå.

– Kan man ta en bild och skriva ett sms på sin telefon kan man vara reporter på Sportswik. Nu kan alla lag oavsett ålder och nivå få synas, även om de inte kan bevakas av traditionella medier,
säger Martin Wiklund till Västerbottens-Kuriren.

Med Sportswik vill Martin locka de som finns med kring idrottslag på gräsrotsnivå att med sina smarta telefoner bli reportrar för att tillsammans bygga en form av sportmagasin kring det som händer runt matcher och träningar.

Umeå Fotbollsfestival är en av Sveriges största internationella ungdomsturneringar i fotboll, med drygt 7000 spelare och ledare, vilket ger ett fantastiskt skyltfönster för Sportswik, ett företag som stöttats av it-satsningen InfoTech Umeå vid Uminova Innovation.

Fotbollslagen i Sverige är ett första avstamp, men Martin Wiklund nämner att stora sporter ute i världen som volleyboll, cricket och landhockey lika väl passar in i företagets affärsmodell.

Läs mer på Västerbottens-Kuriren
om satsningen. Umeå Fotbollsfestival avgörs 24 juli till 27 juli 2014.