Sportswik
Umeåföretaget Sportswik öppnar kontor i London. Bilden från 2016 när företaget vann regionfinalen i Umeå i Di Digital Startup Tour.

Sportswik öppnar i London

Umeåföretaget Sportswik tar steget fullt ut i sin internationella lansering och öppnar kontor i London.

Det är Di Digital som berättar att startup-företaget Sportswik från Umeå har tecknat avtal med Englands största fotbollsliga för ungdomar. I samband med det rekryterar grundaren Martin Wiklund nya medarbetare och öppnar kontor i London.

– Vi har dragit igång en rad samarbeten med fotbollsligor i England. Viktigast är Sheffield & District Junior League, som är en av Englands två största ungdomsligor. Vi har även öppnat kontor vid Sussex innovation centre, i Croydon, södra London, säger vd:n och grundaren Martin Wiklund till Di DIgital.

Sportswik var tidigt ett företag som blickade ut internationellt. Som ett av tio svenska startup-företag utsågs de 2015 att vara med i programmet Born Global där bland annat en vecka i Silicon Valley, USA, ingick.

– Eftersom vår målgrupp ser väldigt liknande ut och det som är intressant att följa kring en idrottsmatch med mål, matchhändelser, bilder och videoklipp är detsamma runt om i världen är vår tjänst naturligt gångbar på en internationell marknad, konstaterade Martin Wiklund i en artikel på Infotech Umeå.

Sportswik grundades för fem år sedan som ett startup-bolag i inkubatorn Uminova Innvoation och har idag 11 anställda. Sammanlagt 25 miljoner kronor har tagits in i riskkapital från olika investerare.