Staffan Wikström och Peter Kocsis
Staffan Wikström, till vänster, blir ny platschef för Atea i Umeå och Örnsköldsvik. Här tillsammans med en mycket nöjd Peter Kocsis, regionchef för Atea Norr.

Staffan Wikström ny chef för Atea

Staffan Wikström blir ny platschef för Atea i Umeå och Örnsköldsvik. Med friska ögon utifrån hoppas han kunna stärka Atea på ett positivt sätt.

Under Ateadagen som arrangerades på Folkets Hus i Umeå under onsdagen fick
Ateas
kunder chans att möta den nye platschefen för Umeå och Örnsköldsvik. Det är Staffan Wikström som med lång bakgrund som ledare och chef nu tar sig an tjänsten. Under 15 år har han arbetat inom finansbranschen, senast som marknadschef och försäljningschef inom Siemens finansiella service. Han har alltså inte bakgrund som IT-konsult, men det tror han kan vändas till en fördel eftersom han istället kommer in i Atea med erfarenheter som beställare.

— Jag kommer med ett kundperspektiv eftersom finansbranschen är mycket systemintensiv och jag har varit IT-beställare och kund i många år, berättar Staffan Wikström.

Nytt blod och nya idéer

Peter Kocsis, som är regionchef för Atea Norr, är mycket nöjd över att man lyckats värva Staffan Wikström.

— Staffan kommer in med nytt blod, och nya idéer och tankar. Han kommer med kundens och användarens vardag, förklarar Peter Kocsis.

Starka ledaregenskaper

Men framför allt är det Staffan Wikströms ledaregenskaper som Peter Kocsis hyllar inför de samlade kunderna under Ateadagen.

— Staffan är en gedigen ledare, säger Peter Kocsis, och menar att man nu funnit en mycket lämplig platschef för Umeå och Örnsköldsvik när Wikström kliver in från 1 december.

Då blir det upp till bevis för Staffan Wikström, inte minst vad det gäller hockeyfronten. Själv är han nämligen inbiten supporter till Luleå Hockey, vilket han glatt signalerade med Luleå Hockey-tröja. Hur han nu ska lösa det som platschef i Björklövens och MODOs  hemmastäder återstår att se.