Johannes Nylund från startup-bolaget Service Node, deltog under Morgonpasset 4 oktober i Umeå. Arrangemanget livesändes av Affärsliv24. Bilden är ett montage.
Johannes Nylund från startup-bolaget Service Node, deltog under Morgonpasset 4 oktober i Umeå. Arrangemanget livesändes av Affärsliv24. Bilden är ett montage.

Startup-bolag i livesändning

Umeå har många innovativa starka startup-bolag. Ett av dem, Service Node, deltog i Morgonpasset, som arrangerades av Umeå kommun i veckan.

På scen berättade Johannes Nylund, grundare av Service Node, om de digitala lösningar som bolaget tagit fram för service och dokumentation inom exempelvis fastighetsskötsel eller processindustri. Istället för att dokumentera underhåll på papper vill Service Node att fler ska använda digital teknik.

– Vi vill ta bort alla nackdelar som finns med pappersdokumentation som tar mycket plats, är svår att analysera och dela, säger Johannes Nylund.

– Vi har tagit fram en smart tagg som kan placeras ute vid utrustningen. Taggen kan sitta på en hiss eller en robot i processindustrin. Med den går det sedan att i mobiltelefonen fylla i servicejournaler, hantera felanmälan och sköta dokumentation, berättar Johannes Nylund vars företag Service Node är ett inkubatorbolag hos Uminova Innovation.

Hela Johannes Nylunds presentation finns i den livesändning som Affärsliv24 gjorde från Morgonpasset. I inslaget berättar även Marie Gidlund, Umeå kommun, om Umeå som teknikstad, och Per Strand, SCA Obbola, och Niklas Åström, Ålö, om stora investeringar i ny innovation som dessa bolag gör.

Se sändningen från Morgonpasset 4 oktober.