FreezeFiler med teamet Barbara Terebieniec, Cristian Klein och Stephan Skrodzki (inte på bild) är ett av startupbolagen som nominerats till regionfinal i Venture Cup.
FreezeFiler med teamet Barbara Terebieniec, Cristian Klein och Stephan Skrodzki (inte på bild) är ett av startupbolagen som nominerats till regionfinal i Venture Cup.

Startup-bolag nominerade till final

Hela tre startup-bolag med koppling till Uminova Innovation har nominerats till regionfinal i Venture Cup.

Entreprenörstävlingen Venture Cup för startup-bolag har regionfinal i Luleå 22 maj. Bland de nominerade finns hela tre bolag som har gått Startupprogrammet hos Uminova Innovation. Det är FreezeFiler, Ther-Appy och Zlingit.

FreezFiler
Team: Barbara Terebieniec, Cristian Klein, Stephan Skrodzki
Freezfiler överblickar provers plats i -80°C laboratoriefrysar utan manuell hantering vilket reducerar risken för skador på prov samt sparar utrymme, energi, tid och kostnader.

Ther-Appy
Team: Joakim Blomqvist
Digitalt självhjälps-program som hjälper människor att öka sitt inre välbefinnande. Bygger på en animerad förklaringsmodell som visat sig vara effektiv på att öka både förståelse och motivationen hos individen.

Zlingit
Team: Carls Sundqvist, Dinesh Damodran, Marc Coquand, Tobias Gruffman
Zlingit är ett system för sportengagemang som grundades för att bygga ekonomiskt hållbara sportklubbar genom att generera ökade intäkter och återkommande publik för sportklubbar.

Från Umeå har även Proto Proto nominerats. Designmärket och sociala företaget Proto Proto har anknytning till etisk hantverksproduktion. De använder nuvarande trender inom design och e-handel för att modernisera rättvis handel och få nya marknader att växa för hantverkare från hela världen.

Se lista över alla tio bolag som nominerats.

Sök Startupprogrammet hösten 2018

Nu öppnar vi upp för ansökningar till Startupprogrammet hösten 2018! Har du en innovativ affärsidé som du vill ha hjälp att utveckla – tveka inte, sök. Den ansökan kan bli startskottet på din oraka entreprenörsresa.