Rivia Oliveira från Rivia Sports tillsammans med Alcides Viamontes Esquivel och Henrik Frienholt från Zunzun.
Rivia Sports och Zunzun samarbetar för att bygga Sveriges snabbaste e-handel. På bilden Rivia Oliveira från Rivia Sports tillsammans med Alcides Viamontes Esquivel och Henrik Frienholt från Zunzun.

Startup-bolag vill bygga Sveriges snabbaste e-handel

Rivia Sports siktar på att skapa Sveriges snabbaste e-handel. Mjukvaran ShimmerCat som utvecklats av Umeåföretaget Zunzun ska ge företaget en snabbare webb.

Rivia Sports och Zunzun är två av Umeås prisade startup-bolag. Nu inleder företagen ett samarbete i och med att Rivia Sports, som säljer träningskläder via sin webb-butik, kommer att använda sig av Zunzuns uppmärksammade mjukvara Shimmercat.

Shimmercat har utvecklats av forskarna Ludvig Bohlin och Alcides Viamontes Esquivel vid Umeå universitet och är en mjukvara som gör servrar snabbare så att det går fortare att ladda webbsidor, något som är mycket viktigt för e-handel. Om webbsidor hos e-handelsföretag inte laddar nog snabbt riskerar kunderna att försvinna och klicka sig vidare.

– Det känns riktigt spännande att få ta del av Shimmercats vision och mjukvara, säger Rivia Oliveira, grundare av Rivia Sports.

– Förhoppningsvis så kommer Rivia Sports webbshop upplevas mycket snabbare och smidigare. För mig är det viktigt att ge varje besökare en enkel och smidig upplevelse på sidan. Vi vill att kunden ska hitta det plagg som den söker snabbt och med få steg kunna köpa varor utan några fördröjningar eller krångel, fortsätter Rivia Oliveira.

– Sen är det givetvis extra kul att återigen få samarbeta med ett Umeåföretag som är på gång.

Bakom de båda företagen finns stöd från två av Umeås inkubatorer. Rivia Sports har sina rötter inom inkubatorn BIC Factory och Zunzun har fått affärsstöd via Uminova Innovation.