Det gamla ordspråket ’ensam är stark’ funkar dåligt i ett startup. Ta hjälp av människor runt dig så kommer du snabbare framåt.

Startup del 2: Du är inte ensam

Hej entreprenör, du är inte ensam! De här personerna kan hjälpa dig med ditt startup.

Här fortsätter Infotech Umeå att berätta om startup-resan. Ta del av våra infografikbilder (se nedan) och häng med om du har en idé som kan bli till ett företag.

Ansök till Startup-programmet som startar i höst. Här finns det gott om personer som du kan bolla idéer och byta erfarenheter med. Sista ansökningsdag är 10 september 2017.

Teamet
Den här gången berättar vi om teamet.
Att vara entreprenör kan ibland kännas ensamt. Men, det finns många personer i din närhet eller ett par gemensamma bekanta bort, som kan hjälpa dig att utveckla din idé och ditt företag. Se till att omge dig med ett starkt team och rätt nätverk, så tar du säkrare beslut och kommer snabbare framåt.

Entreprenören
Du är själva motorn i utvecklingen av affärsidén.

Minsta möjliga team
Vilka kompetenser behövs för att kicka igång din idé? Ditt första lilla team kompletterar dig, och kan bestå av några personer på deltid.

Inkubatorer
På en inkubator får du bland annat hjälp med att bygga team och att hitta finansiering och rätt kontakter.

Kunder
Underskatta inte viljan att bidra – engagera dina kunder tidigt i produktutvecklingen. Redan på idéstadiet får du värdefull information kring hur du kan förbättra produkten eller tjänsten.

Studenter
Håll kontakten med relevanta utbildningar och ta in drivna studenter för ex-jobb, praktik eller för sommaren. Kan de bli en del av teamet?

Nära och kära
Be dina närmaste om råd, ett första lån eller en mentor. Din mamma eller kusin vet kanske mer om försäljning/molntjänster/crowdfunding/API:er/ledarskap än du tror.

Styrelse, mentor och advisory board
Vidga dina nätverk för att bli utmanad och få hjälp att hålla rätt fokus.

Samarbetspartners
Rätt partners stärker dina nätverk, ditt varumärke och din försäljning.

Andra entreprenörer
Lär dig av dem som been there, done that. De hjälper dig att undvika misstag och bjuder kanske på ett par av sina bästa kontakter.

 


Infografik: Soja