I februari blev Mathias Ehrlin antagen till företagsinkubatorn BIC Factory för att under två år få hjälp med att utvecklas i en kreativ miljö tillsammans med andra nystartade företag.
I februari blev Mathias Ehrlin antagen till företagsinkubatorn BIC Factory för att under två år få hjälp med att utvecklas i en kreativ miljö tillsammans med andra nystartade företag.

Startup-företag siktar mot telekombransch

Mathias Ehrlin har gått från UF-företag till att nu bilda ett startup-bolag och bli antagen till inkubatorn BIC Factory.

Mathias Ehrlin, 33 år, med bakgrund som systemspecialist, har nyligen startat upp bolaget Liero som erbjuder IT-tjänster främst mot telekombranschen. Bland uppdragsgivarna syns både större som mindre kunder som till exempel Telia, Riksnet, Ritek, Ventura Next samt Stöcksjö Ansmark byafiberförening.

Liero vill ta position på marknaden som en kompetent, flexibel IT-partner som bland annat arbetar med öppna fibernät inom telekombranschen.

– Jag har alltid drömt om att starta eget och till viss del har jag det i blodet då både min pappa och farfar har bakgrund som entreprenörer. När jag fick chansen att driva UF-företag under gymnasiet så stärktes min önskan ytterligare. Under förra året gick jag ner på halvtid på mitt vanliga jobb för att i oktober släppa relingen och satsa fullt ut på heltid, berättar Mathias Ehrlin.

I februari blev Mathias antagen till företagsinkubatorn BIC Factory för att under två år få hjälp med att utvecklas i en kreativ miljö tillsammans med andra nystartade företag.

– Mitt mål med Liero är att bygga upp ett företag som både jag och mina medarbetare kan känna sig stolta och glada över. Just nu håller jag på att rekrytera min första medarbetare. En annan målsättning som jag har är att skapa tjänster och produkter inom IT-branschen generellt, som ger bolaget kontinuerlig avkastning, säger Mathias Ehrlin.


Text av: Mikael Hansson

Fotograf: Malin Grönborg

Publicerad: 22 februari, 2019Dela artikel:

Text av:

Fotograf:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

Malin Grönborg

22 februari, 2019