Meiju Vartiainen
Startup-programmet hos Uminova Innovation blev den chansen Meiju Vartiainen behövde till sitt nya företag.

Startupprogrammet blev en andra chans

Meiju Vartiainen hade nästan gett upp på sin affärsidé om en enklare bostadsförmedling, när hon bestämde sig för att ge den en till chans. ”Startup-programmet blev den kick jag behövde på vägen”, säger hon.

Uminova Innovation har under några år erbjudit entreprenörer ur olika branscher möjlighet att under en termin testa och utveckla sina idéer i programform. Dels tillsammans med erfarna affärscoacher och gästföreläsare, dels med andra företagare i ungefär samma skede. Sista ansökningsdag till vårens program är 5 februari.

Rekordmånga sökande

Rekordmånga personer sökte till programmet i höstas. En av de femton som kom in var Meiju Vartiainen, som med sin bostadsförmedlingstjänst också blev en av programmets stipendiater. Founders Alliance utsåg henne dessutom till Årets blivande entreprenör.

Såg mörkt ut

Men till en början såg det faktiskt ganska mörkt ut för Meiju.

– Jag hade under väldigt länge kämpat ensam med mitt företag och var på gränsen till att ge upp, men ville ge det en sista chans. Startup-programmet blev den chansen och den kick jag behövde på vägen, säger hon och fortsätter:

Energikälla

– Jag skulle definitivt rekommendera andra att söka. Det är en fantastisk chans att ta steget mot företagande, våga ta i de svåra frågorna och inte minst, jobba med personer som alla följer sina egna drömmar. Startup-programmet på Uminova är en fantastisk energikälla!

Förväntansfulla

Meiju Vartiainens startup börjar nu få upp farten ordentligt.

– Jag har hittat två helt fantastiska team-medlemmar. Vi har omvandlat enskilda firman till aktiebolag och bytt namn från Tak Över Huvudet till Mowida AB. Vi har även en överenskommelse med en vd till ett stort globalt bolag om en investering på en halv miljon. Nästa steg är att börja bygga version nummer två av tjänsten och vi alla tre är väldigt förväntansfulla!

Läs mer om Startup-programmet och ansök här.