Camilla Björkman träffar startups i Umeå.
Hög stämning när startup-specialisten träffar ett 60-tal startup-entreprenörer på inkubatorn Uminova Innovation. Camilla Björkman i grönt i mitten.

Startup-specialistens 7 heta råd

Lär känna dina kunder och hitta ditt fokus. Det är två av flera råd som Camilla Björkman från Breakit gav till startup-företag när hon besökte Umeå.

När Camilla Björkman, affärsutvecklare på sajten Breakit, träffade ett 60-tal entreprenörer på inkubatorn Uminova Innovation delade hon frikostigt med sig av några råd till den som vill förverkliga sin idé i ett startup-företag. Här är de sju hetaste:

Lär känna din målgrupp
Ta reda på vilka problem som du kan lösa för dina kunder. Det är viktigast av allt, menar Camilla Björkman.

Fokus
Behåll fokus på din kärnverksamhet. Även om folk kommer med olika förfrågningar så är det viktigt att inte börja spreta.

Hitta en mentor
Sök dig till någon som är lite äldre än du och som du kan lära dig av. Camilla Björkman berättade om hur hon själv fått stor hjälp av Anders Andersson, mångårig chefredaktör för Privata Affärer och grundare av företagartidningen Driva Eget, vilket slutade med att hon själv blev chefredaktör för samma tidning.

Hitta andra att jobba med
Driv inte bolaget ensam utan sök andra som du kan driva tillsammans med. ”Det gör sådan skillnad. Jag hade det inte själv när jag började som företagare och jag missade mycket på grund av det”, säger Camilla Björkman.

Ge frihet åt medarbetarna
Ge de anställda frihet. Inte minst unga lockas av det. Det ger motivation.

Våga ta in kapital
Var inte rädd för att ta in kapital utifrån. Det är ett bra sätt att låta bolaget växa.

Ha roligt
”Det låter som en klyscha. Men att ha roligt är något som kommer att hjälpa dig göra goda affärer”, avslutar Camilla Björkman.

Om Camilla Björkman
Camilla Björkman är delägare och affärsutvecklingschef på nyhetssajten Breakit. Hon har en gedigen bakgrund inom media och entreprenörskap. Tidigare jobbade hon som kommersiell förlagschef på FAB Media, tidigare Frida förlag, och innan dess var hon chefredaktör för företagartidningen Driva Eget. Hon sitter även i styrelsen för Umeåbolaget Content Central.

Hög stämning och intensiva samtal
Inspirerande och intressant, tyckte deltagarna som lyssnade på Camilla Björkman.

 


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 28 april, 2017Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

28 april, 2017