Massor av nya kontakter får bolag som medverkar i Tillväxtverkets Startup Sweden. Här en bild från en tidigare omgång då Thingmap och Shimmercat från Umeå deltog.
Massor av nya kontakter får bolag som medverkar i Tillväxtverkets Startup Sweden. Här en bild från en tidigare omgång då Thingmap och Shimmercat från Umeå deltog.

Startup Sweden ger bolag nya kontakter

Snabbväxande digitala bolag kan genom Startup Sweden få tillgång till startup-scenen i Stockholm. Nu öppnar ansökan till nytt acceleratorprogram.

Nu är det dags att söka till Startup Sweden för alla bolag som vill vara med i acceleratorprogrammet som pågår under veckan 26 – 30 november 2018. Ansökningstiden går ut 20 oktober.

Flera bolag från Umeå som Thingmap, Service Node och Shimmercat, alla med affärsstöd från Uminova Innovation, har varit med tidigare liksom Once Upon Publishing från Skellefteå. De har därigenom fått tillgång till det stora ekosystem inom startup-världen som finns i Stockholm med nätverk och potentiella partners.

Ger många kontakter

– Vi får mängder av intressanta kontakter under den här veckan och lär oss mycket, bland annat om olika sätt att finansiera ett startup-företag, har Alcides Viamontes Esquivel, medgrundare av Shimmercat, sagt i en tidigare intervju i samband med att företaget var med på i Startup Sweden.

Shimmercat har utvecklat helt ny teknik för bland annat e-handel, och fått affärsstöd som ett inkubatorbolag inom Uminova Innovation.

– Det bästa är att få träffa andra bolag och höra om deras resa. Det är lätt att bli isolerad där du sitter själv på kammaren och kodar. Här får vi träffa andra bolag och höra om deras erfarenheter, berättade Ludvig Bohlin, också han medgrundare av Shimmercat, i samband med företagets deltagande i Startup Sweden.

När acceleratorprogrammet Startup Sweden hålls 26 – 30 november 2018 vill arrangörerna från Tillväxtverket gärna se fler deltagare från Norrland.

Ansök till Startup Sweden senast 20 oktober här.