Några av deltagarna från startupbolagen på förra årets StartUp Valley. Från vänster på bilden syns Raphaela Bieber Bardt, Alexandra Björnham och Casey Gibson.
Några av deltagarna från startupbolagen på förra årets StartUp Valley. Från vänster på bilden syns Raphaela Bieber Bardt, Alexandra Björnham och Casey Gibson.

StartUp Valley för samman studenter och lovande bolag

På arbetsmarknadsdagen Uniaden får regionens startupbolag en chans att möta studenter från Umeå universitet genom StartUp Valley.

Uniaden är Umeå universitets största och bredaste arbetmarknadsdag och anordnas den sista tisdagen i januari varje år. I år är det närmare 100 utställare på plats tisdag den 31 januari. Dessa är till stor del regionala, nationella och internationella bolag som söker många olika kompetenser. Men att Umeåregionens bubblande startupbolag också syns på Uniaden tycker inkubatorn Uminova Innovation är viktigt.

– Förutom att hitta en fungerande affärsmodell så är kompetensfrågan avgörande för de flesta startupbolag. Att hitta ett team med rätt kompetenser och erfarenheter är en nyckelfaktor för framgång. All den kompetens som strömmar ut från Umeå universitet kan verkligen komma startupbolagen till gagn och genom Startup Valley hoppas vi kunna knyta bolagen och studenterna närmare varandra, säger Maria Olofsson, affärscoach på Uminova Innovation.

Spännande karriärsmöjligheter

StartUp Valley är ett avgränsat område på Uniaden där startupbolag från regionen är samlade. Deras montrar är inte lika påkostade och informativa som de stora bolagens men karriärmöjligheterna för studenterna är minst lika intressanta.

– Det är stor skillnad att jobba i en startup jämfört med ett stort företag. Man är inte bara en anställd i mängden utan har en mycket större möjlighet att påverka. Oftast gör ens kompetens stor skillnad och förhoppningsvis får man även vara med på en fantastisk framgångsresa, säger Maria Olofsson.

Än så länge är StartUp Valley inte fullt, utan intresserade bolag är välkomna att höra av sig till Hillevi Lindelöf på Uminova Innovation.


Text av: Linus Stark

Publicerad: 10 januari, 2018Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Linus Stark

10 januari, 2018