Maria Forsell
Maria Forsell, vd för startup-företaget BioCool, tog hem priser i Alvargalan 2017. Foto taget vid ett annat tillfälle.

Startup-företag vinnare i Skellefteås näringslivsgala

Maria Forsell med startup-företaget BioCool tog hem hela två priser vid Alvargalan då Skellefteås näringsliv hyllades.

Totalt delades tolv priser ut i lika många kategorier till företag i Skellefteå som utmärkt sig positivt under det gångna året. Flest priser gick till Maria Forssell som utöver att bli Årets Profil tog emot pris som Årets varumärke med startup-företaget BioCool.

Maria Forsell, vd för startup-företaget BioCool, vann Alvargalans pris Årets profil.
Juryns motivering är att hon är en företagsledare som är målmedveten och tagit bolaget BioCool till en ny nivå. Maria har bland annat blivit utsedd till årets kvinnliga entreprenör av Nasdaq Stockholm, pratat inför FN- kongress samt vunnit Dagens Industris tävling Gasellsprånget. BioCool som hon leder har dessutom under året blivit utsett till ett av de mest lovande teknik-startups i Sverige. Priset delas ut i samarbete med Swedbank.

BioCool tog dessutom hem priset som Årets varumärke. Juryns motivering var att BioCool, som tagit fram teknik för att skapa rent dricksvatten, genom ett strategiskt varumärkesarbete gått från att vara en lokal angelägenhet till ett internationellt erkänt varumärke. Företaget har nu inlett ett samarbete med FN. Priset delas ut tillsammans med Marknadsföreningen i Skellefteå.

Se övriga pristagare på Skellefteå kommuns webb.