Plakat visar Svedea app
Peter Juneblad, Anders Brändström och Hampus Wikström från Plakat visar upp den webb-app man byggt för Svedea.

Stillfront Group köper Coldwood

Spelutvecklarföretaget Coldwood från Umeå köps upp av Stillfront Group som har för avsikt att satsa mer och utveckla spelutvecklingsverksamheten i Umeå.

Den svenska spelutvecklaren Stillfront Group har vuxit genom ett förvärv av Umeåbolaget
Coldwood Interactive, företaget som bland annat står bakom spelet The Fight till Playstation Move. Fusionen betraktas som en språngbräda mot att bli en av Europas ledande plattformsoberoende leverantörer av digital underhållning.

Kombinationen av avancerad spelutveckling och en väl etablerad onlinespelverksamhet ger Stillfront Group en position på marknaden som är rätt i tiden då det finns en global, explosionsartad efterfrågan av högkvalitativa spelutvecklingsbolag. Förvärvet av Coldwood Interactive är ett led i satsningen på att bli en av Europas ledande plattformsoberoende leverantörer av digital underhållning.

– Förvärvet av Coldwood är oerhört intressant både för den spetskompetens kring konsolspel och den gedigna marknadserfarenhet vi får in i bolaget som kommer att vara värdefull i all vår framtida spelutveckling, säger Stillfront Groups VD Jörgen Larsson.

Stillfront Group, med huvudkontor i Stockholm, avser att satsa mer och utveckla spelutvecklingsverksamheten i Umeå. Mycket tack vare de förutsättningar och den kompetens som finns i regionen med Umeå universitet, flera intressanta bolag och ett aktivt branschnätverk i staden.

– Coldwood har ett enastående bra track record efter utveckling av högkvalitativa spel till globalt ledande kunder under många år. Även andra bolag vi haft kontakt med i regionen är intressanta, säger Jörgen Larsson.

Om Coldwood

Coldwood Interactive, med huvudsäte i Umeå, grundades 2003 av ett kompisgäng som utvecklade för dåvarande Daydream och som alla brann för att skapa stora, innovativa spel. Företaget har vuxit till ett produktivt bolag som är licenserade utvecklare för format som PS3, Xbox360, Wii. Coldwood har släppt titlar som Ski-doo Snow X Racing, FreakOut Extreme Freeride, Ski-doo Challenge, webbspelet OnGolf och : Skiracing med Herman ”Herminator” Meier, storsäljare i bland annat Österrike. När Sony i fjol introducerade Playstation Move, sin plattform med rörelsekänslig teknik, var det Coldwoods spel The Fight som visades upp på spelmässan E3 i Los Angeles.