Clavister151201_04.jpg
Förväntansfulla medarbetare samlas på Clavisters nya kontor i Umeå för att vara med när bandet klipps för invigning av företagets tredje kontor i Sverige.

Stor fest när Clavister öppnar kontor i Umeå

Clavister inviger nytt kontor i Umeå, tio anställda är redan på plats men siktet är 20 medarbetare redan under nästa år. Verksamheten kommer att fokusera på utveckling av säkerhetsteknologi.

Som Infotech Umeå meddelat tidigare öppnar IT-säkerhetsföretaget Clavister nytt kontor i Umeå. Igår var ett 70-tal medarbetare från Umeå, Örnsköldsvik och Stockholm på plats för att inviga de nya lokalerna på Haga i Umeå.

– Vi släppte vår kvartalsrapport för en vecka sedan. Vi hade ett bra kvartal, vi växte med 25 procent jämfört med samma kvartal förra året. Det är en rejäl omsättningsökning, säger Anders Gottnersson, ekonomichef för Clavister.

– Det är framförallt vår traditionella marknad i Europa som växer mycket, fortsätter Anders Gottnersson.

– Vi har också tecknat ett antal strategiska avtal med Canon i Japan, och en del telekom-samarbeten som vi inte får nämna vilka de är.

Anställer nya

Att Clavister går mycket bra för närvarande syns också i det växande antalet medarbetare. Sedan i somras har företaget vuxit med en anställd varje vecka. Huvudkontoret med 85 medarbetare finns i Örnsköldsvik. Ett kontor finns även i Stockholm och i Umeå är det främst tekniksidan med utveckling och support som blir Clavister tyngdpunkt.

Clavisters säkerhetsteknologi används för nästa generations säkerhetslösningar till bland annat skydd av mobilnät, smarta städer och lösningar kring “Internet of Things”.

 

Clavister

På plats i Umeå för att fira nya kontoret. Från vänster Anders Gottnersson, ekonomichef, David Henriksson och Stefan Lejon, båda på Umeåkontoret, och Nicolas Georgii, marknadschef.

 

Clavister

Trångt när närmare ett 70-tal medarbetare fyllde Clavisters lokal i Umeå.

 

Clavister

David Henriksson och Stefan Lejon klipper invigningsbandet, lämpligt i form av luciaband med tanke på december månad.

Text och foto: Mikael Hansson