Jim Carlsson
Jim Carlsson, vd för Clavister. Foto: Clavister.

Stor internationell affär för Clavister från Örnsköldsvik

Clavister, med huvudkontor i Örnsköldsvik, installerar wifi-nätverk till ett antal universitet i Mexiko, i samarbete med Ericsson Mexico och operatören Telmex, ett dotterbolag till Mexikos största teleoperatör.

Clavister
är idag världsledande på brandväggsteknik och tillhandahåller en specialbyggd lösning för universiteten i Mexico med centrala funktionaliteter som brandvägg, VPN, applikationskontroll, policies för webbtrafik och bandbredd, DHCP, webbfiltrering och förebyggande av programbaserade sårbarheter.

Stor volym användare

Lösningen hanterar flera anslutningspunkter och en stor volym av samtidiga användare. Den förser hela det täckta området med robust säkerhet och implementerar universitetets egna policies för webbfiltrering och -spårning samtidigt som det reglerar applikationers bandbreddsanvändning. Lösningens pålitlighet med minimal avbrottstid var ett avgörande krav i upphandlingen, som Clavisters lösning vann.

– I samarbete med Ericsson Mexico och Telmex har vi levererat ett stort, säkert, högpresterande, pålitligt och skalbart wifi-nätverk till universiteten och deras studenter. Vår lösning innebar att universiteten kunde försäkra sig om att deras studenter säkert kan ansluta till nätverket från många olika platser, vilket ger en bättre upplevelse för studenterna och maximerar resursutnyttjandet, säger Jim Carlsson, vd på Clavister.

Extremt stort nätverk

Clavisters lösning var ensam om att kunna stödja att tusentals användare loggade in samtidigt, och demonstrerade kapaciteten att hantera extremt stor nätverksaktivitet. Utöver att kunna identifiera och spåra alla användare i nätverket via sin externa, inbyggda DHCP-server levererade installationen helt avbrottsfri drift under perioder med hög trafik.

Under 2015 har Clavister även börjat arbeta med flera andra projekt där de ska leverera säkra wifi-nätverk, bland annat ”smart cities”-initiativet i Brasilien – där fokus ligger på att säkra trådlösa nätverk på upp till 1 600 olika platser runtom i landet – och ett samarbete med Swedish Hockey League för att leverera en säker plattform som erbjuder fans mervärdestjänster på hockeyarenor.

Om Clavister

Clavister är en ledande leverantör av säkerhet för stationära, mobila och virtuella nätverksmiljöer. Clavisters prestationer inom säkerhetssektorn fick erkännande 2013, när företaget tilldelades priset 2012 Product Quality Leadership Award av Frost & Sullivan. Clavister är noterat på Nasdaq OMX i Stockholm, och har mer än 4 500 aktieägare.