Johan Sundberg och Rasmus Leijon
Johan Sundberg och Rasmus Leijon är nya trainees hos Cinnober i Umeå.

Stort behov av systemutvecklare

Sogeti, i förra veckan rankat som Sveriges bästa IT-arbetsgivare, och det största IT-konsultföretaget i Umeå, rekryterar kraftigt just nu. Här behövs minst 20 nya systemutvecklare. Experter inom SharePoint, appar, Java och .Net finns högst upp på önskelistan.

Sogeti, ett av Sveriges största IT-konsultföretag, fortsätter att rekrytera. Hittills i år har man anställ 328 nya medarbetare och i Umeå är behovet fortsatt stort. Här söker man nu ett 20-tal systemutvecklare.

– De allra hetaste kompetenserna just nu är personer som har erfarenhet av att bygga portal- och beslutsstödslösningar på Microsofts SharePoint-plattform samt utvecklare inom Java och .Net, men vi behöver också förstärka vårt nationella app-center som vi har här i Umeå. Nu vill alla ha appar, säger regionchef Anders Forsberg och fortsätter:

– I Umeå har vi hittills rekryterar ett 15-tal personer i år men vi behöver minst 20 till då vi ser en kraftig tillväxt framåt på vår lokala marknad. Vi är en framgångsrik och stabil arbetsgivare med en dokumenterat hög nöjdhet bland våra medarbetare och hoppas nu kunna attrahera ännu fler kunniga IT-ess.

I Universums lista över Sveriges bästa arbetsgivare i alla branscher, som presenterades förra veckan, blev Sogeti det högst placerade IT-företaget med sin tredjeplats.

På Sogeti i Umeå arbetar idag 125 personer.