Johan Westin, Game Director på Level Eight, tillsammans med CohhCarnage, en av Twitch största streamers.
Johan Westin, Game Director på Level Eight, tillsammans med CohhCarnage, en av Twitch största streamers.

Streaming ger Level Eight närkontakt med spelare

Umeåbaserade spelföretaget Level Eight åkte till TwitchCon, San Diego, för att lära sig mer om streamingtjänster och knyta internationella kontakter.

Inför lanseringen av ett nytt spel som Level Eight utvecklar har Johan Westin, Game Director, och Theres Hiltunen, Community Manager besökt Twitchs årliga mässa där spelföretag, streamers och fans träffades. Nytt för i år var ett avskilt föreläsningsspår för personer inom spelindustrin. Stora umgängesområden gav möjlighet till att lära känna nyckelpersoner inom streamingvärlden.

– TwitchCon har gett oss bättre insikt i hur vi ska kunna bygga upp vårt eget community via streamingtjänster, samt hur vi ska skapa marknadsmaterial för att kommunicera med våra spelare, förklarar Johan Westin, Game Director.

Unik sammanhållning

Twitch är en streamingtjänst där en person i realtid kan dela med sig av sin skärm samtidigt som en ständigt chattinteraktion med tittarna sker. Vanligast är att personen streamar från ett spel men det finns även de som delar med sig av sina kreativa talanger eller har andra inriktningar på sin sändning. Det unika med Twitch är den nära relationen som streamern har med sina tittare, men även med andra streamers.

– Vi känner oss redan välkomna in i den starka gemenskap som Twitch innebär, berättar Theres Hiltunen, Community Manager.

Hon beskriver att Level Eight fick ett varmt mottagande av mässans deltagare. Det gav möjlighet till att utbyta kunskaper med andra spelföretag som redan använder tjänsten. Företaget hade även givande diskussioner med streamers som var på plats.

Viktig kanal för spelföretag

Twitch köptes upp av Amazon år 2014 för 970 miljoner dollar. I dagsläget spenderar 10 miljoner tittare dagligen två timmar på sajten. För spelföretag kommer streamingtjänster som Twitch bli en viktig marknadsföringskanal.

– Det vore oklokt att inte anpassa vår verksamhet därefter, även om det ställer högre krav på transparens utifrån ett utvecklingsperspektiv, sammanfattar Johan Westin om hur streaming kommer att implementeras på Level Eight.

TwitchCon arrangerades för andra året i rad, denna gång i San Diego.

TwitchCon arrangerades för andra året i rad, denna gång i San Diego.