Mowida och Bolite går samman i kampanj för att erbjuda en student gratis boende ett år i Umeå.
Mowida och Bolite går samman i kampanj för att erbjuda en student gratis boende ett år i Umeå.

Student får gratis boende

Gratis boende för en student under ett år i Umeå. Det erbjuder startup-företaget Mowida och fastighetsbolaget Bolite med ett nytt stipendium.

Mowida är startup-företaget som vill hjälpa bland annat studenter att hitta ett hem på den tuffa bostadsmarknad. Mowidas twist på att lösa bostadsjakten är en tjänst som kombinerar ett fastighetssystem och en bostadsförmedling. Syfte är att göra det enklare för bostadssökande att hitta ett nytt boende och smartare för mindre bostadsbolag att administrera och hyra ut.

Som ett led i detta kommer Mowida att tillsammans med bostadsbolaget Bolite Bostäder att med ett stipendium stödja en student i Umeå som utmärkt sig lite extra, genom att erbjuda gratis boende i en nybyggd tvåa på Tomtebo under ett år från december månad 2018.

– Stipendiet kommer vi att ge till en student som utmärkt sig på ett speciellt sätt, att man har gjort det lilla extra. Det kan vara allt från att driva ett företag vid sidan av studier till att ha hjälpt en familj som flyttat hit, helt enkelt en person som gör något extra för andra, säger Meiju Vartiainen, som nu gärna ser att så många som möjligt tar chansen att söka stipendiet.

Samarbeta med startup-företag

– Vi gillar att samarbeta med unga, entusiastiska och entreprenöriella företag som kan komplettera det vi gör själva, säger Erik Westerlund, Bolite.

– Det är alltid positivt för oss med samarbetspartners med hög energinivå och nya idéer. I just det här specifika fallet hoppas vi kunna hjälpa till med att på sikt effektivisera matchningen mellan bostadssökande och fastighetsägare, fortsätter Erik Westerlund.

Ansökningsperioden pågår mellan 10 och 24 september 2018 och bidragen bedöms av en jury bestående av representanter från Bolite Bostäder och Mowida. 27 september 2018 kommer en vinnare att meddelas som välkomnas till sitt nya hem 1 december 2018.

Läs mer om reglerna för stipendiet på Bolitestipendiet. Där finns också mer att läsa om samarbetet mellan Mowida och Bolite.

Själva bostadstjänsten kommer Mowida att lansera under 2019.

Mowida har fått stöd av inkubatorn Uminova Innovation.