Medarbetarna på level Eight jublar över ett framgångsrikt 2018.
Medarbetarna på level Eight jublar över ett framgångsrikt 2018.

Succéår för spelföretaget Level Eight

Stark framgång i Kina, stor ökning av nedladdade spel och flera nyanställda. Spelföretaget Level Eight från Umeå har haft ett lyckat 2018.

För Umeåbaserade mobilspelsföretaget Level Eight har 2018 varit ett succéår med rekord i antal nedladdningar och nyanställningar. Nästa år finns planer på spelsläpp och att expandera lokalytan för att bereda plats för framtida rekryteringar.

Mer än dubbla antal nedladdningar

Under året har över 35 miljoner spelare laddat ner det omtyckta mobilspelet Robbery Bob, vilket är en ökning med 150 procent jämfört med år 2017.

– Vi trodde knappt att det gick att få en så pass stor ökning med tanke på att vi redan tidigare haft många spelare, säger Patrik Knutsson, vd på Level Eight.

Framgång i Kina

Tidigare i år kunde Level Eight berätta att en miljon spelare dagligen väljer att spela Robbery Bob och att spelet blev under en period det sjätte mest nedladdade spelet för iOS i Kina.

Bakom framgångarna ligger ett fokuserat arbete med att förbättra spelarupplevelsen, vilket har gett ett tydligt resultat och ytterligare förbättringar för att möta spelarnas förväntningar på spelet kommer att ske nästa år.

Nya kollegor och internrekrytering

Efter höstens tre nyanställningar har personalstyrkan hos Level Eight ökat till 16 personer.
Bland de nya ansiktena finns Hedvig Friedrich, Victor Nihlwing och Andreas Lundmark. Det har även skett rekrytering internt där Joel Jonasson, som jobbat på Level Eight i tre år, tagit sig an rollen som COO på företaget. Som COO kommer Joel ansvara för det operativa arbetet och skapa förutsättningar för att företaget ska kunna växa ännu mer.

Ser ljust på 2019

Med det nuvarande året snart bakom sig blickar företaget mot 2019 med stor entusiasm. Bland annat kommer de att expandera sin lokalyta för att rymma framtida rekryteringar och det finns även förhoppningar om ett globalt spelsläpp.

– Vi har redan släppt Edge of Combat i ett fåtal länder och fått bra respons. Under nästa år siktar vi på att göra spelet tillgängligt i alla länder, avslöjar Patrik Knutsson.

Han hälsar också att spelintresserade människor är välkomna på speltester som kontinuerligt sker på Level Eight som ett steg för att förbättra spelet.