Sveriges skickligaste it-ungdomar tävlar i YrkesSM

Webbdesign och it-nätverk är två områden skickliga ungdomar kommer att tävla i när YrkesSM anordnas i Umeå. Hela 27 tävlande yrken finns med i arrangemanget.

– Vi ser fram emot ett stort arrangemang.
WorldSkills Sweden, WSS berättar att det aldrig tidigare varit så många yrken anmälda, berättar Katarina Sjöström, utbildningsstrateg, Region Västerbotten, i ett pressmeddelande.

Ett av de områden som tävlanden ställer upp i är informations- och kommunikationsteknik där Sveriges skickligaste it-ungdomar tävlar mot varandra. Området innehåller flera olika tävlingar och omfattar yrken som är kopplade till it-världen, allt från att bygga, konstruera och underhålla it-lösningar till webbdesign.

Tre kategorier finns inom it-tävlingarna. Det är IT Nätverk Systemadministration, samt telekommunikation och även webbdesign.

– Yrkes-SM är högintressant för hela norra Sverige då intresset för praktiska gymnasieutbildningar har minskat trots de goda möjligheterna till jobb i flera branscher, säger Katarina Sjöström.

Vinnarna av respektive yrkeskategori blir en del av Yrkeslandslaget som tävlar i EM i Lille i oktober samt i VM i Sao Paulo 2015.

Yrkes-SM 2014 genomförs på Nolia i Umeå, 14 – 16 maj 2014, i samarbete mellan WorldSkills Sweden och Region Västerbotten, Nolia, Umeå kommun i samverkan med en rad andra kommuner i norr.

Text: Mikael Hansson, Foto: Worldskills Systems


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 24 februari, 2014Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

24 februari, 2014