Sveriges största fastighetsbolag väljer Vitecs affärssystem

Vasakronan, Sveriges största fastighetsbolag, väljer Vitec som leverantör för sitt framtida verksamhetssystem.


Vitec uppfyller våra högt ställda krav och med fastighetssystemet Vitec Hyra ser vi stora möjligheter att fortsätta utveckla vår verksamhet, säger Carina Wetterqvist, chef för hyresadministration från Vasakronan.

Fastighetsbolaget Vasakronan får med systemet från Umeåföretaget Vitec kontroll på alla fastigheter, bostadslägenheter, lokaler, hyreskontrakt och kontraktsparter. Systemet stödjer alla processer som förekommer inom hyresadministration. Det finns bland annat funktioner för elektronisk signering av avtal och uppsägning, inläsning av betalningar och beräkning av nya hyror och avgifter.


Att valet föll på vår tidigare leverantör Vitec beror framför allt på att deras produkt är branschanpassad, modern och kostnadseffektiv. Vi är Sveriges största fastighetsbolag med en stor variation av uthyrningsobjekt, det måste stöttas av ett modernt verksamhetssystem. Dessutom har vi mycket goda erfarenheter av Vitec som leverantör, säger Carina Wetterqvist från Vasakronan, chef för hyresadministration.


Vi har en lång relation med Vasakronan då de varit kund hos oss i drygt 20 år i den tidigare versionen av vårt hyresadministrationssystem och vårt energiuppföljningssystem. Det är fantastiskt roligt att vi får fortsatt förtroende, speciellt med tanke på att de gjort en så grundlig utvärdering av marknaden, säger Magnus Persson från Vitec, chef för Affärsområde Fastighet.

Fakta om Vitec

Vitec Software Group startade som ett avknoppningsföretag till Umeå universitet i maj 1985 och har idag verksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Företaget har ca 400 medarbetare och en omsättning på 618 miljoner kronor.

Under förra året genomförde Vitec en rad förvärv, exempelvis programvarubolaget Fox Publish AS och dess svenska systerbolag Adservice AB, norska Infoeasy samt det danska bolaget Datamann.