Monica Salomonsson och Caroline Stark
Monica Salomonsson och Caroline Stark, Swedbank IT, ser fram mot att tio nya medarbetare ska anställas i Umeå.

Swedbank IT växlar upp i Umeå

Swedbank IT växer i Umeå och anställer tio nya it-medarbetare. Satsningen är första steget i en pågående tillväxt i Umeå.

Swedbank IT har idag 85 anställda och ett femtontal konsulter på plats i Umeå. Men planen är nu att växa ännu mer.

– Vi ska utöka i Umeå. Och vi börjar med att anställa tio nya i en första våg, berättar Monica Salomonsson som är chef för avdelningen Online utveckling inom Swedbank IT.

– De vi söker kommer att arbeta som projektledare, testledare, systemarkitekter, javautvecklare och frontendutvecklare, säger Monica Salomonsson.

– Vi växlar upp och det är jättekul. Leveranserna från Umeå är mycket bra och vi är alla väldigt nöjda med det.

Att Swedbank IT nu anställer fler beror på att banken behöver utöka sin investering i IT under de kommande åren då kunderna går mer mot en digital hantering av sina bankärenden samt ett starkt växande inom Business Intelligence.

– Vi behöver växa på flera orter och Umeå är en viktig ort med duktig personal och bra leverans. Swedbank IT finns även i Stockholm, Vilnius, Riga och Tallinn, säger Monica Salomonsson.

Finns det ytterligare planer utöver dessa första tio som nu ska anställas?
– Ja, vi ser det här som start på en upprampning. Vi kommer att utöka på flera orter de närmaste året.

Ligger redan annonser ute?
– De första annonserna kommer att publiceras inom närmaste veckorna där lediga tjänster I Umeå och Stockholm presenteras, flera annonser kommer under året och nästa år. 

Text och foto: Mikael Hansson