Frostbyte

SYSteam stärker molntjänster genom köp av Vembitera

SYSteam har genom att förvärva IT-tjänsteföretaget Vembitera ökat sin närvaro i Umeåområdet. I och med sammanslagningen får SYSteam ett bredare tjänsteutbud och ytterligare fyra nya medarbetare.

När programvaruföretaget Vembitera nu går över till
SYSteam
innebär det att företaget som Andreas Georgsson startade 2006 tar ett nytt och stort steg. Fyra medarbetare och
molnprodukttjänsten Programhimlen
flyttar därmed in till SYSteam för att bli en integrerad del av dess verksamhet.

– Det innebär att våra molntjänster inom Programhimlen kan få en större utväxling och volym, förklarar Andreas Georgsson, grundare och vd på Vembitera som nu lämnat kontoret på Tegssidan för att flytta in till SYSteams lokaler i centrala Umeå.

Vembitera har på fem år byggt upp en stark kompetens kring prenumerationsbaserade IT-tjänster inom e-handel, e-post, informationsutbyten samt ekonomi- och klientsystem. Sedan företaget startades 2006 har Vembitera även erbjudit konsulttjänster, rådgivning, test, certifiering och utbildning inom IT.

Bättre helhetslösningar

För SYSteam innebär värvningen av Vembitera att man nu kan erbjuda sina kunder bättre helhetslösningar.

– För oss ger det möjlighet att på ett bra sätt kunna koppla molntjänster till våra befintliga tjänster. Vembitera ligger i framkant inte minst vad gäller Citrix-lösningar, Microsofts telefonitjänst Lync samt drift- och molntjänster. När vi nu kan lägga den kompetensen till vår egen befintliga inom exempelvis affärssystem, .Net och infrastruktur innebär det att vi för mindre och medelstora företag i Umeå med omnejd skapar ett mycket starkt erbjudande, säger Tony Cox, vd SYSteam Umeå AB.

– Det känns helt rätt att komma till SYSteam, det är precis det här som vårt företag har velat ha som nästa steg i utvecklingen. Nu kan vi erbjuda våra kunder tillgång till ett mycket brett tjänsteutbud och på ett bättre sätt säkra upp leveranserna till kund, säger Andreas Georgsson.

Text och foto: Mikael Hansson


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 22 augusti, 2011Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

22 augusti, 2011