Skellefteå på Facebook

T3 bygger nytt datacenter

Teleoperatören T3 installerar nytt datacenter för serverdrift till kunder. Med en kompakt teknik kan T3 mer än halvera utrymmet och sänka energiförbrukningen med 60 procent.

Umeåföretaget T3
har lång erfarenhet av att leverera bredband, telefoni och kapacitetslösningar till företag. Med en ny investering i ett toppmodernt datacenter vill T3 nu även konkurrera på marknaden med serverdrifts-tjänster.

Med ny utrustning installerad av Layer 8 IT-Services har T3 reducerat utrymmet med över 65 procent (från 12U till 4U), minskat energiförbrukning med 60 procent, skapat en bättre redundans och betydligt enklare administration.

– Vi vill kunna erbjuda våra kunder bästa tänkbara användarupplevelse och ett konkurrenskraftigt pris. Layer 8 har med hjälp av erkända Nutanix gjort det möjligt att enkelt kunna skala ut miljön allt eftersom fler och fler kunder kommer in, säger T3s VD Johan Hellström.

För att möta de nya förutsättningarna som T3 står inför har Layer 8 installerat hyper-konvergerad infrastruktur från Nutanix tillsammans med Arista Networks switchar för redundans och hög prestanda. I det nya datacentret är server och lagring integrerat i Nutanix och nätverket knyter samman alla noder till ett integrerat kluster för virtuella maskiner.

Om T3

T3 är en norrländsk teleoperatör som erbjuder rejält bredband i fiberanslutna stadsnät. Företaget har idag drygt 50 000 privat och företagskunder fördelat på över 150 stadsnät runt om i Sverige. Utöver bredband via stadsnät levererar T3 även dedikerade lösningar till företag, bostadsrättsföreningar och fastighetsägare samt tilläggstjänster för både konsumenter och företag. Huvudkontoret finns i Umeå där man idag är 50 anställda.