bostaden_eco.jpg

T3 säger fortsatt nej till automatisk avlyssning

Bredbandsoperatören T3 betonar i ett pressmeddelande att man inte kommer att ge polis och Säpo tillgång till automatisk avlyssning av kundernas internettrafik.

De senaste dagarna har media rapporterat om att Säpo och andra brottsbekämpande myndigheter förhandlat med teleoperatörer gällande framtida möjligheten att få direkttillgång till trafikdata från företag som lagrar surf-, mejl- och samtalsuppgifter.

I ett pressmeddelande betonar T3 att man ser det som mycket viktigt att skydda sina kunders integritet och att man som bredbandsleverantör värnar om ett öppet internet. Därför gick man för några dagar sedan ut till oroliga kunder med beskedet att T3 inte var en av de operatörer som förhandlat med myndigheter (Säpo, Polisen, Tullverket) om att ge tillgång till automatisk avlyssning. Nu vill man förtydliga att T3 aldrig kommer bidra till automatisk avlyssning.

– Självklart skall vi hjälpa myndigheter i bekämpningen av brottslingar men vi är mycket måna om våra kunders trygghet varför vi granskar varje fall av informationsföreläggande som berör oss. Intrånget måste vara av en viss omfattning för att en rättighetshavare ska få ut uppgifterna, och vi gör det på ett sätt där vi med alla medel värnar våra kunders integritet, säger T3s VD Johan Hellström.