Johan Hellström
Johan Hellström, vd för T3, säger nej till automatisk avlyssning av kundernas internetrafik.

T3 säger nej till automatisk avlyssning

Bredbandsleverantören T3 kommer inte tillåta Säpo, Polisen eller Tullverket att automatiskt avlyssna surf- och mejltrafik från företagets 35 000 kunder, menar Johan Hellström, vd för T3, i ett pressmeddelande.

De senaste dagarna har media rapporterat om att Säpo och andra brottsbekämpande myndigheter förhandlat med teleoperatörer för få direkttillgång till trafikdata från företag som lagrar surf-, mejl- och samtalsuppgifter.  

T3 meddelar nu sina kunder, det rör sig om 35 000 kunder i 120 stadsnät runt om i Sverige, att företaget inte kommer bidra till någon form av sådan automatisk avlyssning. I ett pressmeddelande slår man fast att det för T3 är mycket viktigt att skydda kundernas integritet och som bredbandsleverantör vill man värna om ett öppet internet.

– Självklart skall vi hjälpa myndigheter i bekämpningen av brottslingar men vi är mycket måna om våra kunders trygghet varför vi granskar varje fall av informationsföreläggande som berör oss. Intrånget måste vara av en viss omfattning för att en rättighetshavare ska få ut uppgifterna, och vi gör det på ett sätt där vi med alla medel värnar våra kunders integritet, säger T3s VD Johan Hellström.   

Läs hela pressmeddelandet.