Johan Hellström
Johan Hellström, vd för T3.

T3 vill tredubbla företaget

T3 vill profilera sig som det norrländska alternativet. Ett uppdrag för nye vd Johan Hellström är att tredubbla såväl antalet bredbands- och telefonikunder som omsättning på tre år.

T3, eller Telecom3 Sverige AB
som företaget egentligen heter, grundades för mindre än tio år sedan. Ganska snart hade detta dotterbolag till datadriftsleverantören The IT-NORR Group blivit större än moderbolaget, och sedan 2008 är de båda fusionerade.

Årets omsättning för T3 förväntas bli 70 miljoner kronor, och om tre år ska siffran vara omkring 200 miljoner. Bolagets nye vd och koncernchef Johan Hellström är övertygad om att man också når dit.

— Vi utnyttjar modern teknik till att erbjuda lättanvända tjänster utan onödiga avgifter. Jag ser en otrolig potential i företaget.

Satsar på kundtjänst

T3 ser också kundtjänsten som ett viktigt konkurrensmedel.

— Många andra bolag outsourcar sin kundtjänst, men för oss är det absolut viktigaste att kunna ge en nära och personlig service. Det är ett charmigt gäng som jobbar här. På något sätt speglar det den själ som på något sätt finns i T3, säger Johan Hellström.  Även om bolaget främst ska växa på den svenska marknaden, kan det också bli aktuellt att satsa på marknader i länder med större befolkningstäthet och mindre konkurrens. Inget är dock beslutat i den vägen.

Framtidstro

Huvudkontoret, i dag med 20 anställda, ska hursomhelst fortfarande ligga i Umeå.

— Här är det lätt att hitta kompetenta medarbetare, både direkt från olika utbildningar och hemvändare.

Johan Hellström ser fördelar även på andra plan. Han har att jämföra med, efter att ha jobbat i Stockholm och innehaft uppdrag för Tele2 i både Frankrike och Kazakstan.

— I Umeå finns en närhet, både geografiskt och mellan människor. Det är också spännande med den utveckling och framtidstro som råder. Jag vet inte om alla Umeåbor verkligen fattar hur bra staden egentligen är.

Text och foto: Claes Björnberg