Jonas Hasselgren, vd för Tactel, är mycket glad över samarbetet kring världsunik musikhubben Auddly.

Tactel teknikpartner till Björn Ulveaus och Max Martin

Tactel har valts som teknikpartner till musiktjänsten Auddly med investerare som ABBA-stjärnan Björn Ulvaeus och producenten Max Martin.

Digitala byrån Tactel, med kontor i Umeå, Stockholm och Malmö, blir teknikpartner för webb och mobil.

– Vi ser ett fortsatt stort behov hos musikkreatörer och branschen av en tjänst som hanterar all metadata kopplad till skapandeprocessen. Tactel är en kompetent byrå med stort fokus på användaren och vi ser fram emot ett samarbete där vi kan fortsätta att utveckla och utmana branschen, säger Christian Råsmark, medgrundare och COO på Auddly.

Auddly riktar sig till musikkreatörer och musikbolag världen över. Syftet med tjänsten är att styra upp musikbranschens metadatahantering, för transparens och korrekta betalningar. Den nya appen för Android släpptes i slutet av året där Tactel stod bakom utvecklingen.

– Det är otroligt spännande att ha blivit utvalda som teknikpartner till Auddly. Vi arbetar ständigt med att utmana marknaden och skapa lösningar med människan i fokus. Auddly är en världsunik hub där vi kommer fortsätta utveckla tjänsten för att kreatörerna alltid ska ha ett verktyg i fickan, säger Jonas Hasselgren, vd för Tactel.