Tar över som ny vd för Cinnober

I höst har de omkring 40 utvecklarna på Cinnobers kontor i Umeå fått en ny vd. Det är Veronica Augustsson som tar över ledningen och då inte bara för Umeåkontoret utan för hela Cinnober med företagets omkring 220 anställda.

Cinnober
klev in som en ny spelare i Umeås it-bransch våren 2012 då företaget tog över japanska Nomuras utvecklingsavdelning som i olika skepnader funnits i staden under ett tiotal år. Det innebar att utvecklarna fick fortsätta arbeta med system för världens börser och aktiehandel. Det är krävande system som ska klara 100 miljoner order per sekund och klara av komplexa samband mellan många olika parametrar.

Känner företaget

Cinnobers nya vd Veronica Augustsson kommer från de egna leden inom företaget och har under ett tiotal år haft en mängd olika tjänster. Innan den nya vd-posten var hon försäljningschef vilket innebär att hon har varit direkt inblandad i ett flertal stora affärer för Cinnober med bland annat Dubai Gold & Commodities Exchange och LME Clear.

– Det är en fantastiskt spännande utmaning och jag är mycket stolt över att ha blivit tillfrågad att kliva in som vd. Jag känner vår verksamheten mycket bra och har ett professionellt team av kompetenta medarbetare med mig, säger Veronica Augustsson i ett pressmeddelande.

–Cinnober väl positionerat för att möta marknadens behov och ta nya steg för att växa och nå nya framgångar tillsammans med befintliga och nya kunder, fortsätter Augustsson.

Spännande resa

Styrelseordförande Nils-Robert Persson deltog nyligen under arrangemanget Morgonpasset anordnat av Umeå kommun. Han berättade då om den stora betydelse som utvecklarna i Umeå har för Cinnober. Nu kommenterar han utnämningen av Veronica Augustsson på följande sätt:

– Jag är mycket glad över att Veronica tackat ja till rollen som vd för Cinnober. Trots en krävande marknad har det gått bra för Cinnober och Veronica har utmärkta förutsättningar att ta oss vidare på denna spännande resa, säger Nils-Robert Persson.