Nordic River
Tomer Shalit, VD för Nordic River, tillsammans med nya delägarna Hampus Jakobsson och Magnus Ivarsson.

TAT’s och Projektplatsens grundare nya delägare i Umeåbaserade Nordic River

Umeåföretaget Nordic River får nya delägare i form av Hampus Jakobsson (grundare TAT) och Magnus Ingvarsson (grundare Projektplatsen).

Erfarenheten och kompetensen hos de nya delägarna innebär starka förutsättningar inför en fortsatt tillväxt på den internationella marknaden. Nordic Rivers produkt TextFlow är en webbtjänst som effektiviserar granskning av textdokument för projektgrupper.

Nordic River, med huvudsäte i Umeå, har under senaste åren nått internationella framgångar med sin produkt TextFlow. Webbtjänsten rankas ofta som en av de främsta på listor över de bästa webbtjänsterna för affärsverksamhet och kommunikation. Nu stärks bolaget upp både ekonomiskt och kompetensmässigt från tre olika håll.

Nyttig erfarenhet och kompetens

Nya delägaren och styrelseledamoten Hampus Jakobsson är en av grundarna bakom TAT, företaget som designat gränssnittet av Googles operativsystem för mobiler, Android. Ytterligare en ny delägare med viktig kompetens är Magnus Ingvarsson, som utgör en av grundarna av Projektplatsen (idag Projectplace). En produkt som idag utgör en av Europas ledande webbtjänster för projekthantering. Förutom de två privata finansiärerna går även Partnerinvest Norr in som delägare i Nordic River. Partnerinvest är ett nybildat riskkapitalbolag som investerar i företag med tydliga och starka utvecklingsmöjligheter i Norr- och Västerbotten.

Om TextFlow
TextFlow erbjuder professionell ordbehandling och ett dynamiskt sätt att samla in synpunkter och feedback från kollegor, partners och kunder. Produkten är ett nyskapande visuellt verktyg för att jämföra och sammanfoga dokumentversioner.
Se
kort video som förklarar TextFlow.