Marion Åhlin, CGI, träffar roboten Pepper under TechTalks vid Umeå universitet.
Marion Åhlin, CGI, träffar roboten Pepper under TechTalks vid Umeå universitet.

TechTalk för samman forskare och företag

Seminarieserien TechTalk samlar IT-forskare och ledande IT-företag kring nya teknologier och deras tillämpningar och samarbetsprojekt kopplade till dessa.

– Den digitala transformationen kommer att slå undan fötterna för många verksamheter, men det kommer också att kunna skapa nya jobb, säger Per Levén när han inledde den första träffen av TechTalks som nyligen arrangerades på Umeå universitet. Ett 60-tal deltagare fick lyssna till korta forskarpresentationer samt delta i en workshop där ny teknik visades upp, bland annat robotar, drönare och system för stöd inom äldrevård.

Ett syfte med den nya seminarieserien TechTalk är att ge fler möjligheter för forskare att hitta partners inom företag och organisationer. Under seminariet presenterade förutom Per Levén ett flertal forskare projekt som de driver. Helena Lindgren, Johanna Björklund och Suna Bensch,från Institutionen för datavetenskap, samt Johannes Karlsson, Teknisk fysik och elektronik var några som medverkade.


VR-glasögon lockade många att pröva ny visualiseringsteknik.


Helena Lindgren, Datavetenskap, och Per Levén, Informatik, samtalar med bland annat Rebecka Janols, Datavetenskap. Till höger Andreas Lindahl, Teknikhuset.

 


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 29 maj, 2017Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

29 maj, 2017