TEDxUmeå arrangörer
Några ur arrangörsgruppen för TEDxUmeå är Nico Allergren, Malin Wikström, Mikael Nygren och Joel Nordin.

TEDxUmeå 3.0 blir fyra gånger större

På onsdag 11 maj 2016 kommer TEDxUmeå att hållas för tredje gången. Denna gång på Vävenscenen i nya kulturhuset där 400 deltagare får plats.

Nytt för i år är storleken på evenemanget. Tack vare en +100 licens kan
TEDxUmeå
nu ta
emot 400 lyssnare och deltagare.

– Vi vill att så många som möjligt ska ansluta sig till TED-rörelsen, under själva evenemanget förstås men även kring arbetet fram till dagen D. Vårt TEDx-event är fortfarande ett pågående arbete och vi tar fortfarande emot idéer och förslag, säger Nico Allergren, en av arrangörerna.

Spännande talare

Inbjudna till att sprida sina idéer är ett dussin spännande talare – forskare, artister och tänkare från
Umeå och Västerbotten, liksom andra delar av Sverige och Europa

Den idé som styr TEDxUmeå 3.0 är ”att utmana normer” – i alla möjliga sammanhang. Varje talare kommer att ge åhörarna en berättelse och ett nytt sätt att kika på ett ämne eller en ny synvinkel på ett visst fenomen.

– Just det är fascinerande med TED – en chans att få se saker och ting från ett nytt perspektiv. Och det är också representativt för den unga och progressiva universitetsstaden Umeå. Vi vill få så många aha-upplevelser som möjligt för våra gäster och deltagare, säger curatorn och arrangören Mikael Nygren.

Fyra gånger större

TEDxUmeå kommer den här gången att vara betydligt större än de tidigare evenemangen – fyra gånger större för att vara exakt. Den här gången har teamet bakom TEDxUmeå en +100-licens, vilket ger dem möjlighet att bjuda in 400 personer till Vävenscenen.

– Det känns bra att kunna välkomna ännu fler människor till denna TEDx-upplevelse. Ju fler hjärtan och hjärnor som träffas – desto mer vi kan lära av varandra och sprida de idéerna, säger Mikael Nygren.

TEDxUmeå arrangeras av Ledarskapscentrum, Nicke&Nico, Region Västerbotten, Dohi Sweden, Umeå universitet, Umeå Kommun, Blå huset hotell i Umeå AB och Heja.