Jörgen Winqvist och Annelie Weinehall
Jörgen Winqvist, Atea, och Annelie Weinehall, IT-student vid Umeå universitet, inspireras av föreläsningarna på TEDxUmeå.

TEDxUmeå ett fönster mot världen

TEDxUmeå öppnar ett fönster mot världen, menar Jörgen Winqvist och Annelie Weinehall, två av deltagarna på konferensen.

TEDxUmeå lockar 400 deltagare. Bland deltagare finns både IT-anställa och IT-studenter och många är imponerade av föreläsningarna.

Jörgen Winqvist, platschef på Atea i Umeå, och Annelie Weinehall, IT-student, är två av deltagarna. För båda två är det första första gången som de är med på TEDxUmeå och liksom så många andra imponeras de av den bredd som programmet visar upp.

– Jag blir uppfylld av mångfalden. Att komma hit och höra livshistorier, filosofi och andra ämnen ger mig mycket. Jag bevakar ju IT-världen annars men här finns paralleller till det jag gör som platschef på Atea när jag vill skapa en kreativ plattform.

Inspirerade
Även Annelie Weinehall är inspirerad av det hon lyssnat till.

– Det ger mig som student både sådant som går att ta med sig i karriären men även sådant som är mer personligt, för egen utveckling. Det blir verkligen inspirerande, säger Annelie Weinehall som i vår skriver sitt examensarbete inom IT-Management vid Umeå universitet.

Men det är inte bara innehållet som Jörgen Winqvist och Annelie Weinehall lockas av, även det format som TEDx-föreläsningarna har med 15 minuter per talare uppskattar de båda.

Korta presentationer
– Jag imponeras av att föreläsarna tvingas hålla sig till de 15 minuter som de fått. Det tar jag med mig till Atea. Ska vi presentera en offert vill jag utmana mig själv och de mina att köra 15 minuter och sedan lika länge för diskussion och reflektion, istället för 30 minuters presentation. De här människorna lyckas förmedla så mycket på 15 minuter, i en affärssituation skulle vi kunna göra samma, säger Jörgen Winqvist.

Att vara på plats är något som ger en extra känsla, tycker Annelie Weinehall.

Fönster mot världen
– Det ger så mycket inspiration att vara här och lyssna istället för att sitta och följa föreläsningarna via en dator. Det ger känsla att få lyssna live. Det blir en annan kontakt och förmedling, inte minst när de delar med sig av så starka berättelser, säger Annelie Weinehall.

– Det öppnas också ett fönster ut mot övriga världen när föreläsningarna livestreamas härifrån. Det känns som att vi är i ett community i ett större sammanhang. Nu är vi online från Umeå, konstaterar Jörgen Winqvist.

TEDxUmeå

Moderator för TEDxUmeå var Maria Olofsson från Uminova Innovation. Foto: TEDxUmeå under Creative Commons.

 

Publik på TEDxUmeå

Peppat på TEDxUmeå. Foto: TEDxUmeå under Creative Commons.