Ty Lewis
Ty Lewis är vd för 7i Group som öppnar kontor i Umeå.

Teknikbolag öppnar i Umeå

7i Group öppnar kontor i Umeå. Företaget utvecklar teknik som kan öka batteritiden i mobiltelefoner med upp till 50 procent.

Umeå får ännu ett avancerat teknikbolag när 7i Group som utvecklar signalteknik för mobiltelefoner öppnar kontor.

Den teknik som 7i Group arbetar med kan, enligt uppgift från företaget, öka batteritiden i mobiltelefoner med upp till 50 procent samtidigt som utstrålningen av värme minskar i enheterna.

Samtidigt som 7i Group nu öppnar i Umeå söker företaget fler utvecklare.

– Vi söker just nu en ingenjör med kunskap inom matematik och programmering, och intresse av signalbehandling, algoritmer och RF-teknik. Den som gillar matematik, MATLAB, C och RF-transceiverteknik har här ett perfekt jobb, säger Ty Lewis, vd för 7i Group och sedan en tid tillbaka ny Umeåbo.

– Jag och min familj har flyttat till Umeå för en rad praktiska familjeskäl. Min fru fick ett fantastiskt jobb här, vi kommer nu närmare hennes familj, barnen älskar att bo här, de har fått en bra skola och lärare. Vi har hittat ett hus i ett fint område nära centrum, något som inte skulle vara möjligt i Stockholm. Från min ytterdörr har jag bara 300 meter till skogen så på vintern kan jag ta skidorna och njuta, säger Ty Lewis som själv är från Vermont i norra USA som har ett klimat ganska likt norra Sverige.

Nokia visar intresse
Svenska 7i Group förvärvades för en tid sedan av amerikanska startup-bolaget Eta Devices som har sitt huvudkontor i Cambridge, Massachusetts. Hösten 2016 köpte Nokia i sin tur Eta Devices och fyra ingenjörer från 7i Group följde då med i förvärvet under ett år.

Nokias intresse för de båda startup-företagen ligger i deras teknik för att göra basstationer mer energieffektiva, något som kommer att behövas när telekomnätet uppgraderas till 5G.

 

7i Group har sina lokaler i Dohi-koncernens kontor.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 18 maj, 2017Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

18 maj, 2017