FältCom vinner jämställdhetspris
FältCom vinner Umeå kommuns jämställdhetspris 2015. På bilden: Emma Vigren, ordförande jämställdhetsutskottet, Umeå kommun, Mikael Långström, vd FältCom, Anna-Lena Bergquist, ekonomichef FältCom, Tina Myhrberg, vice ordförande jämställdhetsutskottet, Umeå kommun. Foto: Malin Grönborg.

Teknikföretag vinner jämställdhetspris

FältCom vinner Umeå kommuns jämställdhetspris 2015. Priset får företaget för sitt aktiva arbete med att öka andelen kvinnor på företaget.

– Vi är stolta och glada över att få Umeå kommuns jämställdhetspris! För oss är det en självklarhet med jämställdhet och jämlikhet, som ett modernt företag vill vi också spegla marknaden som består av 50 procent kvinnor, säger Mikael Långström, vd på
FältCom.

Jämställdhetspriset delas ut för tredje året i rad. Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma företag, organisationer och föreningar som arbetar med jämställdhetsfrågor. 2015 års jämställdhetspris går till teknikföretaget FältCom vars fokus ligger på att öka andelen kvinnor på företaget genom medveten rekrytering och har som mål att 50 procent av personalstyrkan ska bestå av kvinnor.

Jämställdhetsarbete ska vara långsiktigt och kunskapsbaserat, därför utgör jämställdhetspriset en kompetensutveckling som företaget själv får välja och som jämställdhetsutskottet bekostar.

Motiveringen lyder:

För att en jämn könsfördelning är ett mål och inte en vision, och för en ledning som ser jämställdhetsarbete som en framgångsfaktor i företagets konkurrenskraft och tillväxt. Umeå kommuns jämställdhetspris 2015 går till FältCom.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 10 december, 2015Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

10 december, 2015